Ελληνικά
English
Dodekanisou 15, Thessaloniki, Τηλ.: 0030 2310 538 919, 0030 6977 260 901, email: law@avlogiari.gr
A&A, Avlogiari, Lawyers, Mediators, Negotiators

Εκπαίδευση Αθλητικής Διαμεσολάβησης

 
   «ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ  ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ»
  «ΙΝΤΕRΝΑΤΙΟΝΑL SPORTS MEDIATION TRAINING»
 
 
Το Eλληνικό Κέντρο Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΛΚΕΔ/ΑDR Hellenic Center) διοργανώνει  διήμερο σεμινάριο – πρόγραμμα με τίτλο «ΙΝΤΕRΝΑΤΙΟΝΑL SPORTS MEDIATION TRAINING», διάρκειας 16 ωρών. 
Ο χώρος του αθλητισμού συνιστά έναν κλάδο κατεξοχήν ανταγωνιστικό και απαιτητικό και όλοι έχουμε ακούσει για πολύκροτες διαφωνίες μεταξύ αθλητών από αντίπαλες ομάδες, προπονητών, διαιτητών και άλλων εκπροσώπων του κλάδου. Στην πραγματικότητα οι διαφορές στον χώρο του αθλητισμού καταλαμβάνουν ποικίλες μορφές, ενώ οι πλειοψηφία αυτών δύναται να επιλυθούν με διαμεσολάβηση δίνοντας έτσι στην ευκαιρία στα μέρη μιας διαφοράς και στον τομέα αυτό να απολαύσουν τα οφέλη από την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς τους. Με δεδομένο δε ότι στον χώρο του αθλητισμού αθλητές, προπονητές και λοιπά μέρη επιδιώκουν και αποδέχονται μόνο την νίκη, η διαμεσολάβηση ενδείκνυται για την επίλυση των σχετικών διαφορών καθώς σε αυτήν δεν υπάρχουν νικητές και χαμένοι και όλοι είναι κερδισμένοι κατά γνωστό “win – win”. Με αυτόν το τρόπο κανείς δεν αισθάνεται ηττημένος και η επίλυση μιας διαφοράς με διαμεσολάβηση ικανοποιεί μεταξύ άλλων και συναισθηματικά τα εμπλεκόμενα μέρη ως προς το αποτέλεσμα της επίλυσης της διαφοράς τους.
 
Σε ποιους απευθύνεται:
 Το σεμινάριο απευθύνεται σε διαπιστευμένους/πιστοποιημένους Διαμεσολαβητές, Δικηγόρους, Aθλητικούς Δικαστές, Αθλητές, Προπονητές, Δημοσιογράφους, Sports Managers κλπ, που θέλουν να εξειδικευτούν στην αθλητική Διαμεσολάβηση και να αποκτήσουν επίσης Διαμεσολαβητικές δεξιότητες για να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις φιλονικίες στον χώρο του Αθλητισμού.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρία και βιωματικές ασκήσεις στις διαμεσολαβητικές δεξιότητες, διαπραγματεύσεις, αθλητικό δίκαιο σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό, ψυχολογία αθλητών, και προσομοιώσεις υποθέσεων βασισμένες σε αθλητικές διαφορές όπως:  σε ζητήματα σχετικά με συμβάσεις αθλητών, προπονητών και λοιπών παραγόντων του αθλητισμού, σε ζητήματα σχετικά με τη μετεγγραφή αθλητών, ή την καταγγελία συμβολαίου, σε ζητήματα καθαρά οικονομική φύσης όπως το sponsoring, σε πειθαρχικής φύσης υποθέσεις, διαφορές μεταξύ αθλητικών σωματείων κλπ.
Στο τέλος του προγράμματος χορηγείται, Certification of Attendance in ΙΝΤΕΡΝΑΤΙΟΝΑL SPORTS MEDIATION TRAINING  στην αγγλική και στην Ελληνική γλώσσα.
Tο ADR Hellenic Center από το έτος 2015 παρέχει όλα τα Qualifying Assessment Programs του International Mediation Institute (I.M.I) και πιστοποιεί τις επαγγελματικές ικανότητες των Διαμεσολαβητών, ώστε αυτοί να συμπεριληφθούν στην επίσημη λίστα των διεθνών διαμεσολαβητών του Ι.Μ.Ι. 
Επίσης, το ως άνω πιστοποιητικό αποτελεί αυτόματα την ολοκλήρωση της   προβλεπόμενης διαδικασίας των Σταδίων 2 και 3 που ορίζονται από το International Mediation Institute (I.M.I) για την πιστοποίηση διαμεσολαβητών κατά τα διεθνή πρότυπά του (βλ. https://imimediation.org/adr-hellenic-center-qap-profile). Οι διαμεσολαβητές, που έχουν αποκτήσει την πρακτική εμπειρία που απαιτείται σύμφωνα με το Στάδιο 1 του ADR HC QAP profile μπορούν να γίνουν πιστοποιημένοι διαμεσολαβητές του Ι.Μ.Ι, κατόπιν μίας προφορικής διαδικασίας με δύο αξιολογητές. Η πιστοποίηση αυτή είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση.  
 
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 18 άτομα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2310 538919  και 6977260901 καθημερινά από 09:30 έως 19:30.
Email:  info@adrhellenic.com
Site:    www.adrhellenic.com