Ελληνικά
English
Δωδεκανήσου 15, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 0030 2310 538 919, 0030 6977 260 901, email: law@avlogiari.gr

Καλωσήρθατε

Το Ελληνικό Κέντρο Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ADR hellenic Center) είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2012, με πρωταρχικό στόχο την προώθηση των μεθόδων εναλλακτικής επίλυσης διαφορών, όπως ο θεσμός της Διαμεσολάβησης, της Διαιτησίας, του φιλικού Διακανονισμού, της Συμφιλίωσης, της Διαπραγμάτευσης κλπ, με έμφαση στην εμπορική, τραπεζική, ιατρική και βιοηθική Διαμεσολάβηση. 

Σκοπός του Ελληνικού Κέντρου Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών είναι να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Διαμεσολάβησης και εκπαίδευσης και παράλληλα, να προάγει τους ως άνω εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης διαφορών, φέρνοντας σε επαφή τους πολίτες με τους νέους αυτούς θεσμούς προκειμένου να τους κατανοήσουν, να τους αποδεχθούν και να τους υιοθετήσουν για την επίλυση των διαφορών τους. 

Το ADR Hellenic Center παρέχει υπηρεσίες βασικής εκπαίδευσης σε υποψήφιους διαμεσολαβητές (διάρκειας 80 ωρών) σύμφωνα τα προβλεπόμενα στο Ν.4512/2018 που ανταποκρίνονται στα υψηλότερα διεθνή πρότυπα προσαρμοσμένες παράλληλα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ελληνικής πραγματικότητας. Είναι ο αποκλειστικός πάροχος τόσο Βασικής εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών, όσο και προγραμμάτων μετεκπαίδευσης του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης (ΙΝΚΑΔΑ), το οποίο είναι πιστοποιημένο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Το πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών του ADR HELLENIC CENTER είναι πιστοποιημένο από το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο, Ιnternational Mediation Institute ( IMI ) ως IMI Certified Mediator Training Program (IMI CMTP), και στους εκπαιδευθέντες διαμεσολαβητές θα παρέχεται με το τέλος της εκπαίδευσης και την επιτυχία στις εξετάσεις του Ινστιτούτου μας, και πιστοποίηση Bασικής Eκπαίδευσης Διαμεσολαβητή από το ΙΜΙ. Οι δε διαμεσολαβητές μας, θα αναγράφονται, εφόσον το επιθυμούν στον κατάλογο των διαμεσολαβητών του ΙΜΙ . 

Το ADR Hellenic Center συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και προσφέρει με μεγάλη επιτυχία Προγράμματα Εξειδίκευσης στον τομέα της Τραπεζικής και Οικογενειακής Διαμεσολάβησης και στον ρόλο του δικηγόρου στην Τραπεζική Διαμεσολάβηση. 

Από δε το έτος 2015 είναι ιδρυτικό μέλος του Βαλκανικού Οργανισμού Επίλυσης Διαφορών (Balkan Association for Dispute Resolution). 

Το ADR Hellenic Center είναι ο μοναδικός φορέας στην Ελλάδα που εξειδικεύεται στην Ιατρική, Βιοηθική Διαμεσολάβηση και στην εκπαίδευση ιατρών και παρόχων υγείας σε ήπιες δεξιότητες (Soft Skills). Από το 2015 έως και σήμερα έχουν διεξαχθεί με πολλή μεγάλη επιτυχία προγράμματα Ιατρικής Διαμεσολάβησης απευθυνόμενα σε διαμεσολαβητές και δικηγόρους, προγράμματα Βιοηθικής Διαμεσολάβησης για επαγγελματίες υγείας και δικηγόρους, καθώς και προγράμματα σε συνεργασία με νοσοκομεία για την εκπαίδευση των ιατρών σε ήπιες δεξιότητες (softskills) και διαχείριση ιατρικού λάθους. 

Ήδη από τον Ιούνιο του 2019 παρέχει και εξειδικευμένα προγράμματα e-learning στην Ιατρική και Οικογενειακή Διαμεσολάβηση, στο ρόλο του δικηγόρου στη Διαμεσολάβηση, στην Νευροεπιστήμη, στην μη λεκτική επικοινωνία κλπ στην πλατφόρμα ADR HELLENIC VIRAL (www.e-adrhellenic.com)

Με εκτίμηση

Η πρόεδρος του ADR Hellenic Center

Εύη Αυλογιάρη