united-kingdom-flag
logo-3

Φορέας Κατάρτισης Διαμεσολαβητών

"Εκπαιδεύουμε

τους Διαμεσολαβητές του αύριο"

avlogiari-crop

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ (SPORTS MEDIATION) ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ-ON LINE ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ (SPORTS MEDIATION)

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ-ON LINE ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Διάρκεια: 36 ώρες

Ημέρες  Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης:  6 και 7 Μαρτίου 2021

Κόστος 450,00 ευρώκαι 390,00 ευρώ για όσους εγγραφούν έως και την 18/02/2021

Το ΙΝΚΑΔΑ (NIKI MEDIATION) σε συνεργασία με το Eλληνικό Κέντρο Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΛΚΕΔ – ADR HELLENIC CENTER) προσφέρει  πρόγραμμα εξειδικευμένης μετεκπαίδευσης, διάρκειας 36 ωρών στηνΑθλητική Διαμεσολάβηση. Το Πρόγραμμα παρέχει τη διαρκή κατάρτιση και επιμόρφωση που απαιτείται από το νόμο Ν. 4640/2019 στα πλαίσια της ανά τριετίας υποχρεωτικής μετεκπαίδευσης των διαμεσολαβητών και έχει συνολική διάρκεια 40 ώρες και διεξάγεται ως εξής:

Α)  6 και 7 Μαρτίου 2021, 12 ώρες  (Σάββατο 6/3/21, 09.00-14.00 & 17.00-20.00 και Κυριακή 7/3/21, 10.00-14.00) αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ClickMeetingμεΣύγχρονη Εκπαίδευση όπου η αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων και των εκπαιδευτών γίνεται σε «πραγματικό χρόνο».

 

 Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρία και βιωματικές ασκήσεις στις διαμεσολαβητικές δεξιότητες, διαπραγματεύσεις, αθλητικό δίκαιο σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό, ψυχολογία αθλητών, και προσομοιώσεις υποθέσεων βασισμένες σε αθλητικές διαφορές όπως:  ζητήματα σχετικά με συμβάσεις αθλητών, προπονητών και λοιπών παραγόντων του αθλητισμού, ζητήματα σχετικά με τη μετεγγραφή αθλητών ή την καταγγελία συμβολαίου, ζητήματα καθαρά οικονομική φύσης όπως το sponsoring, πειθαρχικής φύσης υποθέσεις, διαφορές μεταξύ αθλητικών σωματείων κλπ.

 

Η Φρόσω Πατσού, αθλητική ψυχολόγος, πρ. αθλήτρια Εθνικής & Ολυμπιακής Ομάδας Στίβου, στην εισήγησή της με θέμα "Η ψυχολογία του αθλητή: Μια ολιστική προσέγγιση" θα αναφερθεί στις παραμέτρους που αφορούν τους αθλητές και που οφείλει να γνωρίζει ένας αθλητικός διαμεσολαβητής, όπως Διαφορές ατομικών ομαδικών αθλημάτων, Διαφορές φύλου, Διαχείριση μη επιτρεπόμενων συμπεριφορών, Σχέσεις με γονείς/προπονητές/παράγοντες, Διαχείριση συγκρούσεων, Σημαντικοί άλλοι, Διαφορές ερασιτεχνικού-επαγγελματικού αθλητισμού, Αθλητισμός και εκπαιδευτική διαδικασία, Τραυματισμοί, Χορηγοί / Μ.Μ.Ε., Τερματισμός αθλητικής καριέρας.

 

Β) 24 ώρες ασύγχρονης elearningμετεκπαίδευσης στη διαμεσολάβηση (eadrhellenic.com), την οποίαμπορείτε να  παρακολουθήσετε από τον υπολογιστή σας, από το κινητό σας τηλέφωνο, από τάμπλετ, οποιαδήποτε ώρα, οπουδήποτε θέλετε και με τον δικό σας ρυθμό μέσα σε διάστημα 90 ημερών από την ημέρα εγγραφής, καθώς και να επαναλάβετε το πρόγραμμα όσες φορές θέλετε. Τα οnline courses του ADR Hellenic περιλαμβάνουν μαγνητοσκοπημένες ενότητες, θεωρία, ασκήσεις, εξετάσεις.

Μετά την παρακολούθηση του προγράμματος, χορηγείται από το ADR Hellenic Center και το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης, (ΙΝΚΑΔΑ/NIKIMEDIATION) Βεβαίωση Παρακολούθησης «Μετεκπαίδευση στη Διαμεσολάβηση και εξειδίκευση στην Αθλητική Διαμεσολάβηση διάρκειας 36 ωρών»

 Το σεμινάριο απευθύνεται σε διαπιστευμένους/πιστοποιημένους Διαμεσολαβητές, αλλά και σε Δικηγόρους, Aθλητικούς Δικαστές, Αθλητές, Προπονητές, Δημοσιογράφους, SportsManagersκλπ, που θέλουν να εξειδικευτούν στην αθλητική Διαμεσολάβηση και να αποκτήσουν επίσης Διαμεσολαβητικές δεξιότητες για να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις φιλονικίες στον χώρο του Αθλητισμού.

 

  • Εκπαιδευτική ομάδα:

1. Εύη Αυλογιάρη, (leaderTrainer) διαμεσολαβήτρια, εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών, πρόεδρος ADRHellenicCenter(http://www.adrhellenic.com), πρώην αθλήτρια Volleyκαι υπεύθυνη της ομάδας Volleyγυναικών του Αμερικανικού Κολλεγίου “ΑΝΑΤΟΛΙΑ”, A’ Εθνική Κατηγορία.

2. Mαρία Τσώλου, Δικηγόρος, διαμεσολαβήτρια, εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών ΑDRHellenicCenterκαι INKAΔΑ

3.  Κωνσταντίνος Τερζής Δικηγόρος, διαμεσολαβητής, εκπαιδευτής διαμεσολαβητών ADRHellenicκαι ΙΝΚΑΔΑ

 

 

Κατά τη διάρκεια της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης στις 6 & 7 Μαρτίου, θα υπάρξουν εισηγήσεις από ειδικούς στον τομέα τους και εξέχοντες  προσωπικότητες από τον  χώρο του αθλητισμού.

 

Εξειδικευμένοι Εισηγητές:

1. Φρόσω  Πατσού: Ph.D, M.Sc, Ψυχολόγος, Αθλητική Ψυχολόγος,
Επιστημονική Συνεργάτιδα Εθνικής Ομάδας Στίβου,πρ. Επιστημονική Συνεργάτιδα Ακαδημιών Ποδοσφαίρου ΑΕΚ,πρ. αθλήτρια Εθνικής & Ολυμπιακής Ομάδας Στίβου – OLY

2. ΒούλαΚοζομπόλη: πρόεδροςτουσυλλόγουΕλλήνωνΟλυμπιονικών,Silver Olympic medallist, IOC Marketing Commission member, FINA AThletes Committee ,FINA TWPC Committee member, IOC Women and sport trophy for Europe 2015

 

3. Στέλιος Αγγελούδης: Αντιπρόεδρος Ολυμπιακής Επιτροπής, Δικηγόρος, Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού Μακεδονίας – Θράκης, Σύμβουλος Διοίκησης της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων “ΑΘΗΝΑ 2004”, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

4. Δημήτριος Π. Παναγιωτόπουλος: Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρος,
Πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Αθλητικού Δικαίου (IASL)

5. Γεώργιος Λιανός: Δικηγόρος,Διδάκτωρ Νομικής Αθηνών,ΕγκεκριμένοςΚαθηγητήςUniversité Sorbonne Paris Nord-IdEF,ΝομικόςΣύμβουλος Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και πολλών αθλητικών ομοσπονδιών, ομάδων και αθλητών 

6. Νικόλαος Μιχαλινός: Δικηγόρος Αθηνών,ExpertiseinSportslaw, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής (CEDR), Μέλος της   Διεθνούς Ενώσεως Αθλητικού Δικαίου

7. Σέργιος Μαναράκης: Δικηγόρος Αθηνών,ExpertiseinSportslaw, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής (CIArb), Εκπαιδευτής Διαμεσολαβητών (ADR ΗellenicCenter), Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών.

8. Δέσποινα Π. Λυπηρίδου: Δικηγόρος, ,ExpertiseinSportslaw, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, πρ. Πρόεδρος Αθλητικού Σωματείου Χειροσφαίρισης , μέλος της επιτροπής ενστάσεων της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης, πρ. αθλήτρια.

 

Πάροχος Tηλεκπαίδευσης:

Ιnternational Data Compliance & Computing (IDCC)

www.idcc.gr

 

Το κόστοςτου προγράμματος της αθλητικής διαμεσολάβησης διάρκειας 36 ωρών, ανέρχεται στο ποσό των  450,00 ευρώ. Για όσους εγγραφούν έως και την 18/02/2021 το κόστος ανέρχεται στα 390,00 ευρώ.

 

Τα δίδακτρα θα καταβάλονται  στον Τραπεζικό Λογαριασμό:

Δικαιούχος ΕΛΚΕΔ 

Εθνική Τράπεζα: 213/00104482 

(ΙΒΑΝ: GR 2701102130000021300104482)

ή με πιστωτική κάρτα έως και 6 άτοκες δόσεις

 

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  

www.adrhellenic.com|τηλ. 2310538919 & 6977260901|

email: info@adrhellenic.com 

 

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ADR HELLENIC CENTER 

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ (ADR Hellenic Center) είναι  ένας ευρωπαϊκός οργανισμός, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2012 με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών διαμεσολάβησης και υπηρεσιών εκπαίδευσης στη Διαμεσολάβηση και γενικότερα στην επίλυση συγκρούσεων, τόσο στην Ευρώπη, όσο και διεθνώς.

Από το 2014 το ADR Hellenic Center είναι ο αποκλειστικός πάροχος εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΙΝΚΑΔΑ), ενός εκ των πέντε λειτουργούντων στην Ελλάδα Ινστιτούτων Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών, πιστοποιημένο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Συνεργάζεται επίσης με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (τομέας Διά Βίου Εκπαίδευσης) και προσφέρει με μεγάλη επιτυχία Προγράμματα Εξειδίκευσης στον τομέα της Διαμεσολάβησης (τραπεζική και οικογενειακή). Από το έτος 2015 είναι ιδρυτικό μέλος του Βαλκανικού Οργανισμού Επίλυσης Διαφορών (Balkan Association for Dispute Resolution) και παρέχει υπηρεσίες βασικής εκπαίδευσης διαμεσολαβητών  στην Ευρώπη και διεθνώς.

Tο ADR Hellenic Center είναι το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που, από το έτος 2015, παρέχει όλα τα Qualifying Assessment Programs του Διεθνούς φήμης και αναγνώρισης Ινστιτούτου, International Mediation Institute (I.M.I) και πιστοποιεί τις επαγγελματικές ικανότητες  Διαμεσολαβητών από όλο τον κόσμο, ώστε αυτοί να συμπεριληφθούν στην επίσημη λίστα των Διεθνών Διαμεσολαβητών του Ι.Μ.Ι. 

Πλέον από το 2019 το πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης-Κατάρτισης  του ADRHELLENICCENTERείναι πιστοποιημένο από το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο, ΙnternationalMediationInstitute( IMI) ως  IMI  CertifiedMediatorTrainingProgram( IMICMTP).

Το ADRHellenicCenterέχει δημιουργήσει πρωτοποριακά προγράμματα που διεξάγονται με μεγάλη επιτυχία και αφορούν την επίλυση συγκρούσεων στο χώρο εργασίας, στην διαδοχή στην οικογενειακή επιχείρηση, στην διαμεσολάβηση στις οικογενειακές επιχειρήσεις, διαπραγματεύσεις για την επίτευξη επαγγελματικής συμφωνίας , AdvancedΔιαμεσολάβηση, Ιατρική Διαμεσολάβηση, Ενσυναίσθηση και Σχολική Διαμεσολάβηση, Νευροεπιστήμη και Διαμεσολάβηση, Γλώσσα του σώματος, Επικοινωνιακές δεξιότητες, Ενδοεταιρική Διαμεσολάβηση, Επίλυση συγκρούσεων στον Αθλητισμό κλπ

Το ADR Hellenic Center είναι ο μοναδικός φορέας  τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς που εξειδικεύεται στην Ιατρική και Βιοηθική Διαμεσολάβηση και στην εκπαίδευση ιατρών και παρόχων υγείας σε ήπιες δεξιότητες (Soft Skills) και έχει δημιουργήσει πρωτοποριακά προγράμματα. Από το 2015 έως και σήμερα έχουν διεξαχθεί με πολλή μεγάλη επιτυχία προγράμματα Ιατρικής Διαμεσολάβησης απευθυνόμενα σε διαμεσολαβητές και δικηγόρους, προγράμματα Βιοηθικής Διαμεσολάβησης για επαγγελματίες υγείας και δικηγόρους, καθώς και προγράμματα σε συνεργασία με νοσοκομεία για την εκπαίδευση των ιατρών σε ήπιες δεξιότητες (softskills), διαχείριση ιατρικού λάθους και επίλυση συγκρούσεων στην ιατρική κλινική πράξη.

Από το έτος 2019 έχει δημιουργήσει πρωτοποριακά  ασύγχρονα προγράμματα e-learning  στην πλατφόρμα e-adrhellenic.com., στην ελληνική και αγγλική γλώσσα  όπως, ο ρόλος του Δικηγόρου στη Διαμεσολάβηση, εισαγωγή στη Διαμεσολάβηση, Οικογενειακή Διαμεσολάβηση, AdvancedΔιαμεσολάβηση, Ιατρική Διαμεσολάβηση, Ενσυναίσθηση και Σχολική Διαμεσολάβηση, Νευροεπιστήμη και Διαμεσολάβηση, Γλώσσα του σώματος και Διαμεσολάβηση, Αθλητική Διαμεσολάβηση, Eπίλυση συγκρούσεων στο χώρο εργασίας και Ενδοεταιρική Διαμεσολάβηση, Διαμεσολάβηση στις οικογενειακές επιχειρήσεις, Διαπραγματεύσεις για την επίτευξη επαγγελματικής συμφωνίας, Διαχείρηση Ιατρικού λάθους, Ήπιες δεξιότητες ιατρών, Βιοηθική Διαμεσολάβηση κλπ.

Είναι δε ο μοναδικός φορέας που σήμερα προσφέρει ONLINEσύγχρονη εκπαίδευση Εκπαιδευτών Διαμεσολαβητών ( ΤRAINTHETRAINERS) σε πολύ μικρά τμήματα.