united-kingdom-flag
logo-3

Φορέας Κατάρτισης Διαμεσολαβητών

"Εκπαιδεύουμε

τους Διαμεσολαβητές του αύριο"

avlogiari-crop

Ασύγχρονη εκπαίδευση “Ο ρόλος του δικηγόρου στην κτηματολογική διαμεσολάβηση” από το ADR Hellenic Training Hub

Εκπαίδευση Κτηματολογική Διαμεσολάβηση

*«Ο ρόλος του δικηγόρου στην κτηματολογική διαμεσολάβηση»
*Στην ελληνική γλώσσα
*Η εγγραφή στην πλατφόρμα www.e-adrhellenic.com είναι δωρεάν
*Κόστος εκπαίδευσης 320,00 ευρώ
*Η εκπαίδευση είναι μόνιμα διαθέσιμη για παρακολούθηση στην πλατφόρμα e-adrhellenic.com
Μετά την παρακολούθηση του προγράμματος, χορηγείται ηλεκτρονικά από το ADR Hellenic ΤrainingHubΒεβαίωση Παρακολούθησης.

Ο Φορέας Κατάρτισης Διαμεσολαβητών ADR HELLENIC TRAINING HUB προσφέρει 20 ώρες ασύγχρονο εξ αποστάσεως πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαίδευσης για τον ρόλο του Δικηγόρου στην Διαμεσολάβηση σε Κτηματολογικές Διαφορές.

Mε την κατάθεση των διδάκτρων, έχετε άμεσα πρόσβαση στο e-learningπρόγραμμα της Κτηματολογικής Διαμεσολάβησης και σε όλο το υλικό.Η εκπαίδευση θα είναι μόνιμα διαθέσιμη για παρακολούθηση στην πλατφόρμαe-adrhellenic.com. Τοe-learningπρόγραμμα μπορείτε να το παρακολουθήσετε από τον υπολογιστή σας, από το κινητό σας τηλέφωνο, από τάμπλετ, οποιαδήποτε ώρα, οπουδήποτε θέλετε και με τον δικό σας ρυθμό. Έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα έως και 90 μέρες. Τα οnline courses του ADR HellenicTraining Hub περιλαμβάνουν μαγνητοσκοπημένες ενότητες. Δεν υπάρχει δέσμευση στην έναρξη παρακολούθησης της εκπαίδευσης. Οι ενότητες των courses είναι αποθηκευμένες στη σελίδα του ADR Hellenic Training Hub (e-adrhellenic.com) και μπορείτε να ξεκινήσετε την παρακολούθηση όποτε επιθυμείτε. Το χρονικό διάστημα που έχετε στη διάθεσή σας για να παρακολουθήσετε το εκάστοτε online course, είναι τρεις (3) μήνες.

Τι είπαν για την εκπαίδευση της Κτηματολογικής Διαμεσολάβησης

Στο κόστος του προγράμματος, συμπεριλαμβάνονται:

α) η χορήγηση πιστοποιητικού παρακολούθησης 20 ωρών και

β) Πλούσιο υλικό:

Όλες οι παρουσιάσεις των εισηγητών – 13 αρχεία
Έντυπα Κτηματογράφησης – 26 αρχεία
Θεωρία εμπράγματου και κτηματολογικού δικαίου – 19 αρχεία
Αρχείο με τα κτηματολογικά γραφεία
Κτηματολογική πραγματογνωμοσύνη – 8 αρχεία (οδηγίες και υποδείγματα)
Νομοθεσία, Εγκύκλιοι, Οδηγίες – 11 αρχεία
Εγκύκλιοι κτηματολογίου – 20 αρχεία
Νομολογία κτηματολογικών διαφορών – 17 αρχεία (αποφάσεις)
ΠπρΘες 6457/2021 (τακτική διαδικασία), σε ΕπΑκ 4/2021, σχόλιο: Α. Πλεύρη, σ. 832-845
Υποδείγματα αγωγών αιτήσεων – 2 αρχεία
Υποδείγματα ΥΑΣ και Πρακτικά διαμεσολάβησης – 11 αρχεία

Σύνολο: 129 αρχεία υλικού

Εκπαιδευτική ομάδα:

1. Εύη Αυλογιάρη, Δικηγόρος, MScΑΠΘ (Ιατρική Σχολή – Δ.Π.Μ.Σ.) «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ: Δικαιϊκή Ρύθμιση και Βιοηθική Διάσταση», Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και υπεύθυνη του ερευνητικού προγράμματος «ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ» Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια , IMIMediationAdvocacy Certification,www.avlogiari.gr

2. Mαρία Τσώλου, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, διαμεσολαβήτρια με πολύ μεγάλη εμπειρία στις εμπορικές και κτηματολογικές διαφορές, εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών ΑDRHellenicCenterκαι INKAΔΑ, συντονίστρια Ν. 4469/2017,

3. Κωνσταντίνος Τερζής, Δικηγόρος,διαμεσολαβητής, εκπαιδευτής διαμεσολαβητών ADRHellenicCenterκαι ΙΝΚΑΔΑ, κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, ΔιοίκησηΕπιχειρήσεων(Sheffield University Executive MBA in Finance), και Ιατρικό Δίκαιο και Ηθική (King’s College London).

4. Δέσποινα Λυπηρίδου, δικηγόρος, Διαμεσολαβήτρια, Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών (ADRHELLENICCENTERκαι ΙΜΙ),MScΙατρικό Δίκαιο και Βιοηθική (ΑΠΘ), Διδακτικό προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ)

5. Νίκος Καραγιαννάκης, Διαμεσολαβητής με εξειδίκευσηστις διαφορές τεχνολογίας (Λογισμικά, Κυβερνοασφάλεια, Προσωπικά Δεδομένα) Πιστοποιημένος Διαμεσολαβητών ADRHellenicCenterκαι IMI, με πτυχίο στην «ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ΜSc(Management) UniversityofSheffield, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας InternationalDataCompliance& Computing(ΙDCC).

Εξειδικευμένοι εισηγητές

  • Άννα Πλεύρη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δ.Ν. Α.Π.Θ., ΔικηγόροςΘέμα 1ης εισήγησης:«Δικονομικά ζητήματα της διαμεσολάβησης κτηματολογικών διαφορών κατά το άρθρο 8 ν.4821/2021 και το ν.4640/2019.Θέμα 1ης εισήγησης:«Δικονομικά ζητήματα της διαμεσολάβησης κτηματολογικών διαφορών κατά το άρθρο 8 ν.4821/2021 και το ν.4640/2019»Θέμα 2ης εισήγησης:“Το πρακτικό διαμεσολάβησης στις κτηματολογικές διαφορές
  • Κωνσταντίνος Πλιάτσικας, Δικηγόρος, Διδάκτορας του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ με αντικείμενο διατριβής το Αστικό και, ιδίως, το Κτηματολογικό Δίκαιο (Κτηματογράφηση – Κτηματολόγιο), επισκέπτης Λέκτορας (Adjunct Lecturer) στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.Θέμα εισήγησης: «Εγγραπτέα Δικαιώματα –Η διόρθωση ανακριβούς πρώτης κτηματολογικής εγγραφής μέσω της αγωγής του άρθρου 6 παρ.2 ν.2664/1998»
  • Γεώργιος Μαγουλάς, Δικηγόρος, Συγγραφέας Μονογραφίας με τίτλο “Κτηματολογικές εγγραφές. Η διόρθωση των πρώτων ανακριβών εγγραφών. Θεωρία-Νομολογία-Υποδείγματα».Θέμα εισήγησης: «HΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΕ ΑΓΩΓΗ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΚΤΗΣΗΣ ΤΗ ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑ»
  • Χρήστος  Ζαβρακλής,δικηγόρος, Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματοςμε θέμα “Κτηματολόγιο: Νομικές, Τεχνικές και Περιβαλλοντικές Διαστάσεις”  Υπ. Διδάκτωρ στο Τμήμα Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ. Νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Βορείου Ελλάδος (ΣΔΑΤΜΒΕ).Θέμα εισήγησης:«Οι Γεωμετρικές Μεταβολές και η Πραγματογνωμοσύνη στην Κτηματολογική Διαμεσολάβηση».
  • ‘Αννα Φώλια, δικηγόρος Θεσσαλονίκης με 20ετή εμπειρία στους τομείς τους Αστικού Δικαίου, Ακίνητα, Κτηματολόγιο. Από το 2008 είναι υπεύθυνη των νομικών υπηρεσιών έργων κτηματογράφησης για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου ν.2309/1995 και εκπαίδευσης προσωπικού με αντικείμενο συλλογή και επεξεργασία δηλώσεων και έλεγχος κλπ. της εταιρείας ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ Α.Ε, που εκπονεί μελέτες κτηματογράφησης ( Δήμος θεσσαλονίκης, Π.Ε. Κοζάνης, Χαλκιδικής, Ξάνθης, Δράμας,Καστοριάς, Φλώρινας, Κυκλάδων).Θέμα εισήγησης:«KΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ν.2308/95»
  • Φίλιππος Μπουρντένας, Δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω, ειδικευθείς σε υποθέσεις & γνωμοδοτήσεις Κτηματολογίου & Δασολογίου, τ.Νομικός Σύμβουλος του Κτηματολογικού Γραφείου Θεσσαλονίκης (2008-2016).Θέμα εισήγησης: : «Η αγωγή του άρθρου 6 παρ.2 του ν. 2664/98, από την οπτική του δικηγόρου ».
  • Γραμματή Μπακλατσή,  Διπλωματούχος Τοπογράφος  Μηχανικός ΑΠΘ – Msc Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης.Θέμα εισήγησης:“e-Κτηματολόγιο: Οδηγός ηλεκτρονικών εφαρμογών τηματολογίου για πολίτες, δικηγόρους, συμβολαιογράφους και μηχανικούς»Με την εγγραφή θα δοθεί άμεσα το υλικό της εκπαίδευσης, (όλες οι εισηγήσεις της κτηματολογικής διαμεσολάβησης, νομολογία, νομοθεσία καθώς και υποδείγματα αγωγών, πρακτικών διαμεσολάβησης, συμφωνητικών υπαγωγής, κλπ) και η πρόσβαση στην elearningεκπαίδευση.

Σε ποιους απευθύνεται:

Το σεμινάριο απευθύνεται  κυρίως σε δικηγόρους, προϊσταμένους κτηματολογικών γραφείων, συμβολαιογράφους που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις για την προδικασία και διαδικασία της διαμεσολάβησης κτηματολογικών διαφορών

Περιεχόμενο προγράμματος: Σύμφωνα με νομικό πλαίσιο: ΚΥΑ τ. Β΄ 6444/31.12.2021 Προϋποθέσεις και διαδικασία εγγραφής κτηματολογικών διαμεσολαβητών στο Μητρώο της περ. δ’ της παρ. 2 του άρθρου 6 του ν. 2664/1998 (Α’ 275) και το οποίο περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο την κατάρτιση των συμμετεχόντων σε θέματα που αφορούν ιδίως το εμπράγματο δίκαιο, τους ν. 2308/1995 και ν. 2664/1998, την εκπαίδευση σε τεχνικά ζητήματα που αφορούν την καταχώριση εγγραπτέων πράξεων στο Κτηματολόγιο και ιδίως στη διαδικασία και τις προϋποθέσεις διόρθωσης ανακριβούς πρώτης δήλωσης, και τη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

Όποιος/-α επιθυμεί να συμμετάσχει στην παρούσα εκπαίδευση « ο ρόλος του δικηγόρου στην Κτηματολογική Διαμεσολάβηση» και να ολοκληρώσει την εγγραφή  του σε αυτή:

πρέπει να αποστείλει ηλεκτρονικά στο email: info@adrhellenic.comμε σημείωση «Κτηματολογική Δικηγόρος», όλα τα κάτωθι:

α) την αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη και

β) το παραστατικό καταβολής των διδάκτρων των 320,00 ευρώ στον Τραπεζικό Λογαριασμό με δικαιούχο:

ADR HELLENIC TRAINING HUB

ΙΒΑΝ:GR8701102110000021100657655

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος

SwiftETHNGRAA

Αιτιολογία: «Κτηματολογική Δικηγόρος»

(Τα τραπεζικά έξοδα μεταφοράς βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον/την καταθέτη)