united-kingdom-flag
logo-3

Φορέας Κατάρτισης Διαμεσολαβητών

"Εκπαιδεύουμε

τους Διαμεσολαβητές του αύριο"

avlogiari-crop

Εκπαίδευση 40 ωρών στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση 20 ώρες ασύγχρονη και 20 ώρες σύγχρονη εξ’αποστάσεως (19 και 20 Νοεμβρίου 2022)

Εκπαίδευση 40 ωρών στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση

20 ώρες ασύγχρονη και

20 ώρες σύγχρονη εξ’αποστάσεως (19 & 20 Νοεμβρίου 2022)

ADR HELLENIC TRAINING HUB

Αίτηση Συμμετοχής <

• Νομικό πλαίσιο: 41917 οικ/26.08.2021 Προϋποθέσεις και διαδικασία εγγραφής των Διαμεσολαβητών στο «Ειδικό Μητρώο Οικογενειακών Διαμεσολαβητών»
• Κόστος εκπαίδευσης: 400,00 ευρώ/early bird (-20%) 320,00 ευρώ για όσους καταβάλουν το κόστος της εκπαίδευσης  έως και τις 21/10/2022.
• Ο Φορέας Κατάρτισης Διαμεσολαβητών, ADRHELLENIC TRAINING HUB προσφέρει 20 ώρες ασύγχρονο και 20 ώρες σύγχρονο εξ αποστάσεως πρόγραμμα εξειδικευμένης μετεκπαίδευσης, ήτοι πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 40 ωρών, στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση για την εγγραφή των Διαμεσολαβητών στο Μητρώο Οικογενειακών Διαμεσολαβητών της « 41917 οικ/26.08.2021 Προϋποθέσεις και διαδικασία εγγραφής των Διαμεσολαβητών στο «Ειδικό Μητρώο Οικογενειακών Διαμεσολαβητών»
• Mε την κατάθεση των διδάκτρων, έχετε άμεσα πρόσβαση στο e-learning πρόγραμμα της Οικογενειακής Διαμεσολάβησης και σε όλο το υλικό. Η εκπαίδευση είναι μόνιμα διαθέσιμη για παρακολούθηση στην πλατφόρμα e-adrhellenic.com. Το e-learning πρόγραμμα μπορείτε να το παρακολουθήσετε από τον υπολογιστή σας, από το κινητό σας τηλέφωνο, από τάμπλετ, οποιαδήποτε ώρα, οπουδήποτε θέλετε και με τον δικό σας ρυθμό. Έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα έως και 90 μέρες. Τα οnline courses του ADR Hellenic Training Hub περιλαμβάνουν μαγνητοσκοπημένες ενότητες. Δεν υπάρχει δέσμευση στην έναρξη παρακολούθησης του course. Οι ενότητες των courses είναι αποθηκευμένες στη σελίδα του ADR Hellenic Training Hub ( e-adrhellenic.com) και μπορείτε να ξεκινήσετε την παρακολούθηση όποτε επιθυμείτε. Το χρονικό διάστημα που έχετε στη διάθεσή σας για να παρακολουθήσετε το εκάστοτε online course, είναι τρεις (3) μήνες.
• Η σύγχρονη εξ’αποστάσεως εκπαίδευση των 20 ωρών στην Οικογενειακή Διαμεσολάβησης θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2022.
• Η διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο των Οικογενειακών Διαμεσολαβητών θα γίνει με επιμέλεια του Φορέα μας.

Στο κόστος του προγράμματος των 40 ωρών στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση συμπεριλαμβάνονται

α) η χορήγηση δύο (2) πιστοποιητικών παρακολούθησης, ένα πιστοποιητικό παρακολούθησης για τη σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση 20 ωρών και ένα πιστοποιητικό παρακολούθησης για το e-learning πρόγραμμα 20 ωρών,
β) η διαβίβαση του πιστοποιητικού παρακολούθησης από τον Φορέα μας, μαζί με την υπεύθυνη δήλωση του εκπαιδευθέντα ( για συμμετοχή σε 3 οικογενειακές ΥΑΣ ή οικογενειακές διαμεσολαβήσεις, ως διαμεσολαβητής ή παραστάτης δικηγόρος )  στην Κεντρική Επιτροπή Διαμεσολάβησης στο φάκελο του καταρτιζόμενου, προκειμένου αυτός να εγγραφεί στο Μητρώο των Οικογενειακών Διαμεσολαβητών και
γ) Πλούσιο υλικό
Ημερομηνία διεξαγωγής της 20ωρης σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης: 19 – 20 Νοεμβρίου 2022.
‘Ωρες εκπαίδευσης:   19 Νοεμβρίου 2022: 09.00 – 19.00
                                    20 Νοεμβρίου 2022:   09.00 – 19:00
Τόπος : Πλατφόρμα Zoom.us

Τι είπαν για την εκπαίδευση της Οικογενειακής Διαμεσολάβησης e-learning

« Εξαιρετική εμπειρία. Δομημένη παρουσίαση με τον χρόνο των βίντεο να περιέχει τις ουσιαστικές πληροφορίες και προσαρμοσμένες και στην ελληνική πραγματικότητα. Τα έγγραφα (νομοθεσία, πρότυπα και σενάρια) χρήσιμα. Πολύ σημαντική η παρουσίαση με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και τα στυλ διαχείρισης συγκρούσεων από την νευροεπιστήμονα κ. Καραγιαννάκη. Συγχαρητήρια στην κ. Αυλογιάρη για την μεταδοτικότητά της και θερμές ευχαριστίες»
«Το γεγονός ότι δεν περιορίζεσαι από άποψη χρόνου και μπορείς οποτεδήποτε να μπεις να παρακολουθήσεις για μένα ήταν το σημαντικότερο λόγω της συνεχούς απασχόλησής μου. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα»
«Πρώτη φορά παρακολούθησα σεμινάριο με ασύγχρονη εκπαίδευση. Λόγω των υγειονομικών αλλά και προσωπικών συνθηκών (περιορισμένος χρόνος λόγω εργασίας και οικογενειακών υποχρεώσεων, χώρος με ησυχία, χώρος για μελέτη κλπ.) Η χρήση της πλατφόρμας εξαιρετικά εύχρηστη, η δυνατότητα επανάληψης των εκπαιδευτικών βίντεο και των διαφανειών πάρα πολύ επιβοηθητική στην μελέτη, σύγκριση, επανάληψη των θεμάτων και ενοτήτων. Επίσης ικανοποιητικός ο χρόνος πρόσβασης που δίνεται των 90 ημερών, έτσι ώστε να μην δημιουργείται άγχος για την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, το οποίο θα επέφερε και επιφανειακή μελέτη του αντικειμένου. Το συγκεκριμένο σεμινάριο το έχω ήδη προτείνει και σε συναδέλφους διαμεσολαβητές, που θα ήθελαν μια εξειδίκευση στο αντικείμενο, η οποία θεωρώ ότι επιβάλλεται λόγω της ιδιαίτερης φύσης και χειρισμού της οικογενειακής διαμεσολάβησης. Τέλος θα ήθελα να σημειώσω και τις προσιτές τιμές τόσο του παρόντος αλλά και γενικά των σεμιναρίων σας, οι οποίες κάνουν προσβάσιμη την δυνατότητα της υποχρεωτικής μετεκπαίδευσης των διαπιστευμένων διαμεσολαβητών, κάτι το οποίο προβληματίζει τους περισσότερους εξ ημών. Συγχαρητήρια»
«Ενθουσιάστηκα με το γεγονός ότι η εκπαίδευση κάλυπτε πολλές διαφορετικές ενότητες, όπως τα είδη προσωπικοτήτων και τη σχέση τους με το στιλ διαχείρισης της σύγκρουσης, αλλά και τα στάδια του χωρισμού, τη διαχείριση του θυμού των μερών και του διαμεσολαβητή κ.α. Πολύ ευχάριστη έκπληξη ήταν το γεγονός ότι υπάρχει ξεχωριστή ενότητα για τις κληρονομικές διαφορές και γενικά για τις διαφορές που βρίσκονται έξω από τα αυστηρά δικονομικά όρια των οικογενειακών διαφορών, αλλά αφορούν μέλη οικογένειας. Η εκπαίδευση ασχολείται με πολλά ζητήματα που δεν διδάχθηκα στην βασική εκπαίδευση των διαμεσολαβητών, κάτι που με ικανοποίησε ιδιαίτερα. Ήδη σκέφτομαι πώς μπορώ να χρησιμοποιώ αυτά που έμαθα στη διαδικασία της διαμεσολάβησης».
«Εξαιρετική εμπειρία, άρτια οργανωμένη και πλήρης η δομή του Προγράμματος. Πολύ φιλική στο χρήστη -εκπαιδευόμενο η πλατφόρμα».
«Το επίπεδο του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι πολύ υψηλό και προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις και εργαλεία που πιστεύω ότι θα βοηθήσουν εμάς τους διαμεσολαβητές τόσο στην οικογενειακή διαμεσολάβηση όσο και στην ευρύτερη διαδικασία της διαμεσολάβησης. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!».
«Εξαιρετικό σεμινάριο! Πλήρες με ευέλικτο πρόγραμμα παρακολούθησης, που το καθιστά βολικό και πρακτικό».
« Το πρόγραμμα ακολούθησε μια πάρα πολύ καλή δομή εκπαιδευτικών ενοτήτων, πολύ καλή παρουσίαση και ανάπτυξη των θεμάτων, πλήρως ενημερωμένο περιεχόμενο με τους συντελεστές-παρουσιαστές να έχουν πολύ καλή μεταδοτικότητα και να βοηθούν στην κατανόηση εννοιών και θεμάτων».

Εκπαιδευτική ομάδα

1. Εύη Αυλογιάρη, Δικηγόρος, MSc ΑΠΘ (Ιατρική Σχολή – Δ.Π.Μ.Σ.) «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ: Δικαιϊκή Ρύθμιση και Βιοηθική Διάσταση»,   Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και υπεύθυνη του ερευνητικού προγράμματος «ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ» Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια , IMI Mediation Advocacy  Certification, www.avlogiari.gr
2. Mαρία Τσώλου, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, διαμεσολαβήτρια με πολύ μεγάλη εμπειρία στις εμπορικές, οικογενειακές και κτηματολογικές διαφορές, εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών ΑDR Hellenic Center και INKAΔΑ, συντονίστρια Ν. 4469/2017,
3. Κωνσταντίνος Τερζής, Δικηγόρος, διαμεσολαβητής, εκπαιδευτής διαμεσολαβητών ADR Hellenic Center και ΙΝΚΑΔΑ, κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, Διοίκηση Επιχειρήσεων(Sheffield  University  Executive  MBA  in  Finance),  και   Ιατρικό  Δίκαιο και  Ηθική  (King’s  College  London).

Εξειδικευμένοι εισηγητές με Εισηγήσεις στην Οικογενειακή Ψυχολογία και στο Ψυχικό Τραύμα του Διαζυγίου

• Κωσταντίνος Μόνας,Ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής, τ. Διευθυντής της Β’ Ψυχιατρικής Κλινικής Θεσσαλονίκης και εξειδικευμένος στη βραχεία εντατική δυναμική ψυχοθεραπεία (www.kostasmonasistdp.gr)
• Ζωή Μαρμούρη, Κλινική ψυχολόγος, εξειδικευμένη στη συστημική και οικογενειακή ψυχοθεραπεία, καθώς και στη βραχεία θεραπεία εστιασμένη στη λύση.
• Μαρίνα Μόνα, Κλινική ψυχολόγος με εκπαίδευση στην παιδοψυχιατρική και με μεταπτυχιακές σπουδές στην κλινική ψυχική υγεία.
Με την  εγγραφή στο πρόγραμμα  θα δοθεί άμεσα όλο το  υλικό της εκπαίδευσης, (όλες οι εισηγήσεις της οικογενειακής διαμεσολάβησης, νομολογία, κλπ)  καθώς και η πρόσβαση στην ασύγχρονη εκπαίδευση.
Σε ποιους απευθύνεται:
Το σεμινάριο απευθύνεται σε διαπιστευμένους διαμεσολαβητές που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις σε σχέση  με την οικογενειακή διαμεσολάβηση και να εγγραφούν στο ειδικό μητρώο Οικογενειακών Διαμεσολαβητών, σε δικηγόρους παραστάτες στην οικογενειακή διαμεσολάβηση, ψυχολόγους που θέλουν να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις στην οικογενειακή διαμεσολάβηση.
Περιεχόμενο προγράμματος: Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο 41917 οικ/26.08.2021 Προϋποθέσεις και διαδικασία εγγραφής των Διαμεσολαβητών στο «Ειδικό Μητρώο Οικογενειακών Διαμεσολαβητών»
Όποιος/-α επιθυμεί να συμμετάσχει στην παρούσα εκπαίδευση Οικογενειακής Διαμεσολάβησης και να ολοκληρώσει την εγγραφή  του σε αυτή:
πρέπει να αποστείλει ηλεκτρονικά στο email: info@adrhellenic.com με σημείωση «Οικογενειακή Διαμεσολάβηση Σεπτέμβριος 2022», όλα τα κάτωθι:
β) το παραστατικό καταβολής των διδάκτρων των 400,00 ευρώ, ή των 320,00 ευρώ / early bird/ αν γίνει η κατάθεση έως και 10/08/2022,  στον Τραπεζικό Λογαριασμό με δικαιούχο:
ADR HELLENIC TRAINING HUB
ΙΒΑΝ: GR8701102110000021100657655
Εθνική Τράπεζα Ελλάδος
Swift: ETHNGRAA
Αιτιολογία: Οικογενειακή Διαμεσολάβηση Νοέμβριος 2022
(Τα τραπεζικά έξοδα μεταφοράς βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον/την καταθέτη)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ADR HELLENIC

Το ADR HELLENIC είναι ένας ευρωπαϊκός οργανισμός που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2012 με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών διαμεσολάβησης, υπηρεσιών εκπαίδευσης στη διαμεσολάβηση και γενικότερα στην επίλυση συγκρούσεων, τόσο στην Ευρώπη, όσο και διεθνώς. Από τον Απρίλιο του 2022 είναι πλέον Φορέας Κατάρτισης Διαμεσολαβητών αδειοδοτημένος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  με έδρα τον Πειραιά.
Από το 2014 το ADR Hellenic είναι αποκλειστικός πάροχος εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης (ΙΝΚΑΔΑ), ενώ από το 2015 είναι ιδρυτικό μέλος του Βαλκανικού Οργανισμού Επίλυσης Διαφορών και παρέχει υπηρεσίες βασικής εκπαίδευσης διαμεσολαβητών στην Ευρώπη και διεθνώς. Συνεργάζεται επίσης με το Πανεπιστήμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και προσφέρει Προγράμματα Εξειδίκευσης στον τομέα της Διαμεσολάβησης.
Έχουν εκπαιδευτεί από τον  Φορέα μας τόσο στη βασική Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών όσο και σε προγράμματα μετεκπαίδευσης πάνω από 3.000 διαμεσολαβητές σε Ελλάδα, Κύπρο και διεθνώς από το 2014 έως σήμερα.
Tο ADR Hellenic είναι το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που παρέχει όλα τα Qualifying Assessment Programs του International Mediation Institute (I.M.I) και πιστοποιεί τις επαγγελματικές ικανότητες διαμεσολαβητών από όλο τον κόσμο, ώστε αυτοί να συμπεριληφθούν στην επίσημη λίστα των Διεθνών Διαμεσολαβητών του Ι.Μ.Ι. Πλέον από το 2019 το πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης-Κατάρτισης του ADR HELLENIC είναι πιστοποιημένο από το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο, Ιnternational Mediation Institute ( IMI ) ως IMI Certified Mediator Training Program (IMI CMTP).
Ανάμεσα στα πρωτοποριακά προγράμματα που έχουμε δημιουργήσει ανήκουν η Επίλυση Συγκρούσεων στον Χώρο Εργασίας, η Διαδοχή στην Οικογενειακή Επιχείρηση, η Διαμεσολάβηση στις Οικογενειακές Επιχειρήσεις, οι Διαπραγματεύσεις για την Επίτευξη Επαγγελματικής Συμφωνίας, η Προχωρημένη Διαμεσολάβηση, η Ενσυναίσθηση και Σχολική Διαμεσολάβηση, η Νευροεπιστήμη και Διαμεσολάβηση, η Γλώσσα του Σώματος, οι Επικοινωνιακές Δεξιότητες, η Ενδοεταιρική Διαμεσολάβηση, η Επίλυση συγκρούσεων στον Αθλητισμό, η Οικογενειακή, Τραπεζική και Κτηματολογική Διαμεσολάβηση και  Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Διαμεσολαβητών (Τrain the Trainers).
Εξειδικευόμαστε επίσης στην Ιατρική και Βιοηθική Διαμεσολάβηση και στην εκπαίδευση ιατρών σε ήπιες δεξιότητες. Σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, συμμετείχαμε το 2018 σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα για την αύξηση της ενσυναίσθησης των φοιτητών ιατρικής και πλέον συνεργαζόμαστε με ιατρικές σχολές του εξωτερικού για την υλοποίηση της Εκπαίδευσης στην Ενσυναίσθηση και στις Επικοινωνιακές Δεξιότητες στην Κλινική Πράξη.
Από το 2019 το ADR HELLENIC έχει δημιουργήσει ασύγχρονα προγράμματα e-learning στην ελληνική και αγγλική γλώσσα (e-adrhellenic.com) πιστοποιημένα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ανεξάρτητης Πιστοποίησης στην Ηλεκτρονική Μάθηση (ECICEL).