united-kingdom-flag
logo-3

Φορέας Κατάρτισης Διαμεσολαβητών

"Εκπαιδεύουμε

τους Διαμεσολαβητές του αύριο"

avlogiari-crop

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Ε-Learning στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ (20 ΩΡΕΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΝΚΑΔΑ 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Ε-Learning στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 

Νομικό πλαίσιο του Ν.4640/2019 Διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις 

Πρόγραμμα μετεκπαίδευσης 20 ωρών στην Ιατρική Διαμεσολάβηση 

Το ΙΝΚΑΔΑ (NIKI MEDIATION) σε συνεργασία με το Eλληνικό Κέντρο Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΛΚΕΔ-ADR HELLENIC CENTER) προσφέρει on line πρόγραμμα εξειδικευμένης μετεκπαίδευσης, διάρκειας 20 ωρών, στην Ιατρική Διαμεσολάβηση σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ.4β και 27 παρ.Β του νόμου 4640/2019. 

«Mετεκπαίδευση στην Ιατρική Διαμεσολάβηση» 

*Στην ελληνική γλώσσα *Η εγγραφή στην πλατφόρμα www.e-adrhellenic.com είναι δωρεάν 

*κόστος εκπαίδευσης 250,00 ευρώ 

*Η εκπαίδευση είναι μόνιμα διαθέσιμη για παρακολούθηση στην πλατφόρμα 

 

Μετά την παρακολούθηση του προγράμματος, χορηγείται ηλεκτρονικά από το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης, (ΙΝΚΑΔΑ/NIKIMEDIATION) και το ADR Hellenic Center, Βεβαίωση Παρακολούθησης (Certificate of Completion in «Advanced Mediation in Health Care», διάρκειας 20 ωρών. 

Το πρόγραμμα μπορείτε να το παρακολουθήσετε από τον υπολογιστή σας, από το κινητό σας τηλέφωνο, από τάμπλετ, οποιαδήποτε ώρα, οπουδήποτε θέλετε και με τον δικό σας ρυθμό. Έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα έως και 90 μέρες από την ημέρα εγγραφής-πληρωμής στο συγκεκριμμένο πρόγραμμα. 

Τα οnline courses του ΙΝΚΑΔΑ και του ADR Hellenic Viral περιλαμβάνουν μαγνητοσκοπημένες ενότητες. Για να παρακολουθήσετε, εγγραφείτε δωρεάν ή συνδεθείτε (εάν έχετε ήδη δημιουργήσει λογαριασμό) και επιλέξτε το Course που σας ενδιαφέρει (Enroll). Μόλις ολοκληρώσετε την αγορά της συνδρομής, θα αποκτήσετε άμεσα πρόσβαση στο online course που επιλέξατε. Δεν υπάρχει δέσμευση στην έναρξη παρακολούθησης του course. Οι ενότητες των courses είναι αποθηκευμένες στη σελίδα του ADR Hellenic Viral και μπορείτε να ξεκινήσετε την παρακολούθηση όποτε επιθυμείτε. Το χρονικό διάστημα που έχετε στη διάθεσή σας για να παρακολουθήσετε το εκάστοτε online course, είναι συνήθως τρεις (3) μήνες. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες και ημέρες παρακολούθησης. Από τη στιγμή που θα αποκτήσετε πρόσβαση στο course, μπορείτε να το παρακολουθήσετε όποτε θέλετε εσείς, μέσα σε 3 μήνες. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα courses οποιαδήποτε στιγμή θέλετε, σε οποιοδήποτε υπολογιστή/ταμπλετ/κινητό και σε 

οποιοδήποτε μέρος έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο ("at your own time,space and pace"). 

Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 250,00 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η χορήγηση του πιστοποιητικού παρακολούθησης από το ΙΝΚΑΔΑ και το ΑDR HELLENIC CENTER. 

Το πρόγραμμα είναι μόνιμα διαθέσιμο. 

Εγγραφές απευθείας στην E-Learning πλατφόρμα : www.e-adrhellenic.com 

Σεμινάριο: « Advanced Mediation in Healthcare» 

 

Σε ποιους απευθύνεται: Το σεμινάριο απευθύνεται α) σε διαμεσολαβητές που θέλουν να μετεκπαιδευτούν στην απαραίτητη κάθε τριετία υποχρεωτική πρόσθετη εκπαίδευση η οποία παρέχεται από αδειοδοτημένους φορείς (άρθρο 27 παρ.Β Ν4640/2019) και παράλληλα να αποκτήσουν γνώσεις και τεχνικές σε σχέση με την ιατρική διαμεσολάβηση, β) σε δικηγόρους παραστάτες στην ιατρική διαμεσολάβηση σε νομικούς συμβούλους κλινικών, ιατρικών κέντρων κλπ, καθώς και σε ιατρούς, οδοντιάτρους, νοσηλευτές, διοικητικά μέλη νοσοκομείων και κλινικών, ασφαλιστές που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την διαμεσολάβηση στο χώρο της υγείας. 

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 

1. Εισαγωγή στη διαδικασία της διαμεσολάβησης, τον ρόλο και τις ικανότητες του Διαμεσολαβητή 

2. Ιατρική Διαμεσολάβηση, τί είναι, ποιες διαφορές υπάγονται 

3. Ενσυναίσθηση και ιατρικό λάθος (αποκάλυψη και συγγνώμη) στην κλινική πράξη 

4. Επικοινωνία ασθενούς- ιατρού 

5. Ο ρόλος του παραστάτη Δικηγόρου στην Διαμεσολάβηση 

6. Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας 

7. Ασφάλιση αστικής ιατρικής ευθύνης 

8. Συναισθηματική Νευροεπιστήμη 

9. Προσωπικότητα και διαχείριση συγκρούσεων 

10. Ενημέρωση-Συναίνεση ασθενούς 

11. Ιατρική Αστική Ευθύνη, Ιατρική Πραγματογνωμοσύνη (επιπλοκές, αστική ιατρική ευθύνη κλπ) 

12. Επιλογή κατάλληλου Διαμεσολαβητή για ιατρικές υποθέσεις, γνώσεις και ικανότητες που απαιτούνται. 

13. Σενάριo ιατρικής υπόθεσης 

14. Άρθρα, εργασίες, θεωρία 

15. Εξετάσεις ( 10 ερωτήσεις με multiple choice ) 

16. Χορήγηση πιστοποιητικού από το ΙΝΚΑΔΑ και το ADR Hellenic Center 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ADR HELLENIC CENTER 

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ (ADR Hellenic Center) είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2012 με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών διαμεσολάβησης καθώς επίσης και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών εκπαίδευσης περί τη διαμεσολάβηση. Tο ADR Hellenic Center είναι το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που, από το έτος 2015, παρέχει όλα τα Qualifying Assessment Programs του Διεθνούς φήμης και αναγνώρισης Ινστιτούτου, International Mediation Institute (I.M.I) και πιστοποιεί τις επαγγελματικές ικανότητες των Διαμεσολαβητών, ώστε αυτοί να συμπεριληφθούν στην επίσημη λίστα των Διεθνών Διαμεσολαβητών του Ι.Μ.Ι. 

Πλέον από το Νοέμβριο του 2019 το πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης του ΙΝΚΑΔΑ και του ADR HELLENIC CENTER είναι πιστοποιημένο από το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο, Ιnternational Mediation Institute ( IMI ) ως IMI Certified Mediator Training Program ( IMI CMTP). 

Από το 2014 το ΕΛΚΕΔ είναι ο αποκλειστικός πάροχος εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΙΝΚΑΔΑ), ενός εκ των πέντε λειτουργούντων στην Ελλάδα Ινστιτούτων Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών. Συνεργάζεται επίσης με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (τομέας Διά Βίου Εκπαίδευσης) και προσφέρει με μεγάλη επιτυχία Προγράμματα Εξειδίκευσης στον τομέα της Διαμεσολάβησης. Από δε το έτος 2015 είναι ιδρυτικό μέλος του Βαλκανικού Οργανισμού Επίλυσης Διαφορών (Balkan Association for Dispute Resolution). 

Το ΕΛΚΕΔ- ADR Hellenic Center είναι ο μοναδικός φορέας στην Ελλάδα που εξειδικεύεται στην Ιατρική, Βιοηθική Διαμεσολάβηση και στην εκπαίδευση ιατρών και παρόχων υγείας σε ήπιες δεξιότητες (Soft Skills). Από το 2015 έως και σήμερα έχουν διεξαχθεί με πολλή μεγάλη επιτυχία προγράμματα Ιατρικής Διαμεσολάβησης απευθυνόμενα σε διαμεσολαβητές και δικηγόρους, προγράμματα Βιοηθικής Διαμεσολάβησης για επαγγελματίες υγείας και δικηγόρους, καθώς και προγράμματα σε συνεργασία με νοσοκομεία για την εκπαίδευση των ιατρών σε ήπιες δεξιότητες (softskills) και διαχείριση ιατρικού λάθους.