united-kingdom-flag
logo-3

Φορέας Κατάρτισης Διαμεσολαβητών

"Εκπαιδεύουμε

τους Διαμεσολαβητές του αύριο"

avlogiari-crop

Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση 20 ωρών στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση 24, 25, 26 και 27 Ιουλίου 2023

Μετεκπαίδευση στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση

ADR HELLENIC TRAINING HUB

Εκπαίδευση 20 ωρών στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση

24, 25, 26 και 27 Ιουλίου 2023

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Κόστος εκπαίδευσης: 400,00 ευρώ/early bird (-20%) 320,00 ευρώ για όσους καταβάλουν το κόστος της εκπαίδευσης έως και τις 10/07/2023.
 • 20 ώρες σύγχρονη εξ’ αποστάσεως
 • Ημερομηνία διεξαγωγής της 20ωρης σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης: 24 – 27 Ιουλίου 2023
 • Τόπος : Πλατφόρμα Zoom.us
 • Νομικό πλαίσιο: 41917 οικ/26.08.2021 Προϋποθέσεις και διαδικασία εγγραφής των Διαμεσολαβητών στο «Ειδικό Μητρώο Οικογενειακών Διαμεσολαβητών»

 

Ο Φορέας Κατάρτισης Διαμεσολαβητών, ADR HELLENIC TRAINING HUB προσφέρει 20 ώρες σύγχρονο εξ αποστάσεως πρόγραμμα εξειδικευμένης μετεκπαίδευσης στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση για την εγγραφή των Διαμεσολαβητών στο Μητρώο Οικογενειακών Διαμεσολαβητών της « 41917 οικ/26.08.2021 Προϋποθέσεις και διαδικασία εγγραφής των Διαμεσολαβητών στο «Ειδικό Μητρώο Οικογενειακών Διαμεσολαβητών»

 

Η διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο των Οικογενειακών Διαμεσολαβητών θα γίνει με επιμέλεια του Φορέα μας.

 

Στο κόστος του προγράμματος των 20 ωρών στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση συμπεριλαμβάνονται:

α) η χορήγηση πιστοποιητικού παρακολούθησης για σύγχρονη εξ’ αποστάσεως μετεκπαίδευση 20 ωρών στη Διαμεσολάβηση

β) η διαβίβαση του πιστοποιητικού παρακολούθησης από τον Φορέα μας, μαζί με την υπεύθυνη δήλωση του εκπαιδευθέντα ( για συμμετοχή σε 3 οικογενειακές ΥΑΣ ή οικογενειακές διαμεσολαβήσεις, ως διαμεσολαβητής ή παραστάτης δικηγόρος) στην Κεντρική Επιτροπή Διαμεσολάβησης στο φάκελο του καταρτιζόμενου, προκειμένου αυτός να εγγραφεί στο Μητρώο των Οικογενειακών Διαμεσολαβητών και

γ) Πλούσιο υλικό

 

Τι είπαν για την εκπαίδευση της Οικογενειακής Διαμεσολάβησης elearning :

 

« Εξαιρετική εμπειρία. Δομημένη παρουσίαση με τον χρόνο των βίντεο να περιέχει τις ουσιαστικές πληροφορίες και προσαρμοσμένες και στην ελληνική πραγματικότητα. Τα έγγραφα (νομοθεσία, πρότυπα και σενάρια) χρήσιμα. Πολύ σημαντική η παρουσίαση με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και τα στυλ διαχείρισης συγκρούσεων από την νευροεπιστήμονα κ. Καραγιαννάκη. Συγχαρητήρια στην κ. Αυλογιάρη για την μεταδοτικότητά της και θερμές ευχαριστίες»

 

«Το γεγονός ότι δεν περιορίζεσαι από άποψη χρόνου και μπορείς οποτεδήποτε να μπεις να παρακολουθήσεις για μένα ήταν το σημαντικότερο λόγω της συνεχούς απασχόλησής μου. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα»

 

«Πρώτη φορά παρακολούθησα σεμινάριο με ασύγχρονη εκπαίδευση. Λόγω των υγειονομικών αλλά και προσωπικών συνθηκών (περιορισμένος χρόνος λόγω εργασίας και οικογενειακών υποχρεώσεων, χώρος με ησυχία, χώρος για μελέτη κλπ.) Η χρήση της πλατφόρμας εξαιρετικά εύχρηστη, η δυνατότητα επανάληψης των εκπαιδευτικών βίντεο και των διαφανειών πάρα πολύ επιβοηθητική στην μελέτη, σύγκριση, επανάληψη των θεμάτων και ενοτήτων. Επίσης ικανοποιητικός ο χρόνος πρόσβασης που δίνεται των 90 ημερών, έτσι ώστε να μην δημιουργείται άγχος για την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, το οποίο θα επέφερε και επιφανειακή μελέτη του αντικειμένου. Το συγκεκριμένο σεμινάριο το έχω ήδη προτείνει και σε συναδέλφους διαμεσολαβητές, που θα ήθελαν μια εξειδίκευση στο αντικείμενο, η οποία θεωρώ ότι επιβάλλεται λόγω της ιδιαίτερης φύσης και χειρισμού της οικογενειακής διαμεσολάβησης. Τέλος θα ήθελα να σημειώσω και τις προσιτές τιμές τόσο του παρόντος αλλά και γενικά των σεμιναρίων σας, οι οποίες κάνουν προσβάσιμη την δυνατότητα της υποχρεωτικής μετεκπαίδευσης των διαπιστευμένων διαμεσολαβητών, κάτι το οποίο προβληματίζει τους περισσότερους εξ ημών. Συγχαρητήρια»

 

«Ενθουσιάστηκα με το γεγονός ότι η εκπαίδευση κάλυπτε πολλές διαφορετικές ενότητες, όπως τα είδη προσωπικοτήτων και τη σχέση τους με το στιλ διαχείρισης της σύγκρουσης, αλλά και τα στάδια του χωρισμού, τη διαχείριση του θυμού των μερών και του διαμεσολαβητή κ.α. Πολύ ευχάριστη έκπληξη ήταν το γεγονός ότι υπάρχει ξεχωριστή ενότητα για τις κληρονομικές διαφορές και γενικά για τις διαφορές που βρίσκονται έξω από τα αυστηρά δικονομικά όρια των οικογενειακών διαφορών, αλλά αφορούν μέλη οικογένειας. Η εκπαίδευση ασχολείται με πολλά ζητήματα που δεν διδάχθηκα στην βασική εκπαίδευση των διαμεσολαβητών, κάτι που με ικανοποίησε ιδιαίτερα. Ήδη σκέφτομαι πώς μπορώ να χρησιμοποιώ αυτά που έμαθα στη διαδικασία της διαμεσολάβησης».

 

«Εξαιρετική εμπειρία, άρτια οργανωμένη και πλήρης η δομή του Προγράμματος. Πολύ φιλική στο χρήστη -εκπαιδευόμενο η πλατφόρμα».

 

«Το επίπεδο του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι πολύ υψηλό και προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις και εργαλεία που πιστεύω ότι θα βοηθήσουν εμάς τους διαμεσολαβητές τόσο στην οικογενειακή διαμεσολάβηση όσο και στην ευρύτερη διαδικασία της διαμεσολάβησης. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!».

 

«Εξαιρετικό σεμινάριο! Πλήρες με ευέλικτο πρόγραμμα παρακολούθησης, που το καθιστά βολικό και πρακτικό».

 

«Το πρόγραμμα ακολούθησε μια πάρα πολύ καλή δομή εκπαιδευτικών ενοτήτων, πολύ καλή παρουσίαση και ανάπτυξη των θεμάτων, πλήρως ενημερωμένο περιεχόμενο με τους συντελεστές-παρουσιαστές να έχουν πολύ καλή μεταδοτικότητα και να βοηθούν στην κατανόηση εννοιών και θεμάτων».

 

Εκπαιδευτική ομάδα:

 

 1. Εύη Αυλογιάρη, Δικηγόρος, MSc ΑΠΘ (Ιατρική Σχολή – Δ.Π.Μ.Σ.) «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ: Δικαιϊκή Ρύθμιση και Βιοηθική Διάσταση», Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και υπεύθυνη του ερευνητικού προγράμματος «ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ» Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια , IMI Mediation Advocacy  Certification, www.avlogiari.gr
 1. Mαρία Τσώλου, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, διαμεσολαβήτρια με πολύ μεγάλη εμπειρία στις εμπορικές, οικογενειακές και κτηματολογικές διαφορές, εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών ΑDR Hellenic Center και INKAΔΑ, συντονίστρια Ν. 4469/2017,
 1. Κωνσταντίνος Τερζής, Δικηγόρος, διαμεσολαβητής, εκπαιδευτής διαμεσολαβητών ADR Hellenic Center και ΙΝΚΑΔΑ, κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων,ΔιοίκησηΕπιχειρήσεων(Sheffield University  Executive  MBA  in  Finance),  και   Ιατρικό  Δίκαιο και  Ηθική  (King’s  College  London).
 2. Νίκος Καραγιαννάκης, Διαμεσολαβητής με εξειδίκευση στις διαφορές τεχνολογίας (Λογισμικά, Κυβερνοασφάλεια, Προσωπικά Δεδομένα) Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Διαμεσολαβητών ADR Hellenic Training Hub και IMI, με  πτυχίο στην «ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ΜSc (Management) University of Sheffield, Μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (ΕΑΠ), Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας International Data Compliance & Computing(ΙDCC). Ταμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών.

 

Εξειδικευμένοι εισηγητές με Εισηγήσεις στην Οικογενειακή Ψυχολογία και στο Ψυχικό Τραύμα του Διαζυγίου από τους:

 

 • Κωσταντίνος Μόνας ,Ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής, τ. Διευθυντής της Β’ Ψυχιατρικής Κλινικής Θεσσαλονίκης και εξειδικευμένος στη βραχεία εντατική δυναμική ψυχοθεραπεία (kostasmonasistdp.gr)

 

 • Ζωή Μαρμούρη, Κλινική ψυχολόγος, εξειδικευμένη στη συστημική και οικογενειακή ψυχοθεραπεία, καθώς και στη βραχεία θεραπεία εστιασμένη στη λύση.

 

 • Μαρίνα Μόνα, Κλινική ψυχολόγος με εκπαίδευση στην παιδοψυχιατρική και με μεταπτυχιακές σπουδές στην κλινική ψυχική υγεία.

 

Σε ποιους απευθύνεται:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε διαπιστευμένους διαμεσολαβητές που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις σε σχέση  με την οικογενειακή διαμεσολάβηση και να εγγραφούν στο ειδικό μητρώο Οικογενειακών Διαμεσολαβητών, σε δικηγόρους παραστάτες στην οικογενειακή διαμεσολάβηση, ψυχολόγους που θέλουν να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις στην οικογενειακή διαμεσολάβηση.

 

Περιεχόμενο προγράμματος: Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο 41917 οικ/26.08.2021 Προϋποθέσεις και διαδικασία εγγραφής των Διαμεσολαβητών στο «Ειδικό Μητρώο Οικογενειακών Διαμεσολαβητών»

Όποιος/-α επιθυμεί να συμμετάσχει στην παρούσα εκπαίδευση Οικογενειακής Διαμεσολάβησης και να ολοκληρώσει την εγγραφή του σε αυτή πρέπει να αποστείλει ηλεκτρονικά στο email info@adrhellenic.com με σημείωση «Οικογενειακή Διαμεσολάβηση Ιούλιος 2023», όλα τα κάτωθι:

α) την αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη και

β) το παραστατικό καταβολής των διδάκτρων των 400,00 ευρώ, ή των 320,00 ευρώ / early bird αν γίνει η κατάθεση έως και 10/07/2023,  στον Τραπεζικό Λογαριασμό με δικαιούχο:

Ελληνικό Κέντρο Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών – ΕΛΚΕΔ (ELKED)

ΙΒΑΝ: GR2701102130000021300104482

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος

Swift: ETHNGRAA

Αιτιολογία: Οικογενειακή Διαμεσολάβηση Ιούλιος 2023 «ονοματεπώνυμο»

(Τα τραπεζικά έξοδα μεταφοράς βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον/την καταθέτη)

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ADR HELLENIC

www.adrhellenic.com

www.avlogiari.gr     

Το ADR HELLENIC είναι ένας ευρωπαϊκός οργανισμός που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2012 με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών διαμεσολάβησης, υπηρεσιών εκπαίδευσης στη διαμεσολάβηση και γενικότερα στην επίλυση συγκρούσεων, τόσο στην Ευρώπη, όσο και διεθνώς. Από τον Απρίλιο του 2022 είναι πλέον Φορέας Κατάρτισης Διαμεσολαβητών αδειοδοτημένος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  με έδρα τον Πειραιά.

Από το 2014 το ADR Hellenic είναι αποκλειστικός πάροχος εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης (ΙΝΚΑΔΑ), ενώ από το 2015 είναι ιδρυτικό μέλος του Βαλκανικού Οργανισμού Επίλυσης Διαφορών και παρέχει υπηρεσίες βασικής εκπαίδευσης διαμεσολαβητών στην Ευρώπη και διεθνώς. Συνεργάζεται επίσης με το Πανεπιστήμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και προσφέρει Προγράμματα Εξειδίκευσης στον τομέα της Διαμεσολάβησης.

Έχουν εκπαιδευτεί από τον  Φορέα μας τόσο στη βασική Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών όσο και σε προγράμματα μετεκπαίδευσης πάνω από 3.000 διαμεσολαβητές σε Ελλάδα, Κύπρο και διεθνώς από το 2014 έως σήμερα.

Tο ADR Hellenic είναι το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που παρέχει όλα τα Qualifying Assessment Programs του International Mediation Institute (I.M.I) και πιστοποιεί τις επαγγελματικές ικανότητες διαμεσολαβητών από όλο τον κόσμο, ώστε αυτοί να συμπεριληφθούν στην επίσημη λίστα των Διεθνών Διαμεσολαβητών του Ι.Μ.Ι. Πλέον από το 2019 το πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης-Κατάρτισης του ADR HELLENIC είναι πιστοποιημένο από το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο, international Mediation Institute ( IMI ) ως IMI Certified Mediator Training Program (IMI CMTP).

Ανάμεσα στα πρωτοποριακά προγράμματα που έχουμε δημιουργήσει ανήκουν η Επίλυση Συγκρούσεων στον Χώρο Εργασίας, η Διαδοχή στην Οικογενειακή Επιχείρηση, η Διαμεσολάβηση στις Οικογενειακές Επιχειρήσεις, οι Διαπραγματεύσεις για την Επίτευξη Επαγγελματικής Συμφωνίας, η Προχωρημένη Διαμεσολάβηση, η Ενσυναίσθηση και Σχολική Διαμεσολάβηση, η Νευροεπιστήμη και Διαμεσολάβηση, η Γλώσσα του Σώματος, οι Επικοινωνιακές Δεξιότητες, η Ενδοεταιρική Διαμεσολάβηση, η Επίλυση συγκρούσεων στον Αθλητισμό, η Οικογενειακή, Τραπεζική και Κτηματολογική Διαμεσολάβηση και  Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Διαμεσολαβητών (Τrain the Trainers).

Εξειδικευόμαστε επίσης στην Ιατρική και Βιοηθική Διαμεσολάβηση και στην εκπαίδευση ιατρών σε ήπιες δεξιότητες. Σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, συμμετείχαμε το 2018 σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα για την αύξηση της ενσυναίσθησης των φοιτητών ιατρικής και πλέον συνεργαζόμαστε με ιατρικές σχολές του εξωτερικού για την υλοποίηση της Εκπαίδευσης στην Ενσυναίσθηση και στις Επικοινωνιακές Δεξιότητες στην Κλινική Πράξη.

Από το 2019 το ADR HELLENIC έχει δημιουργήσει ασύγχρονα προγράμματα e-learning στην ελληνική και αγγλική γλώσσα (e-adrhellenic.com) πιστοποιημένα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ανεξάρτητης Πιστοποίησης στην Ηλεκτρονική Μάθηση (ECICEL).