united-kingdom-flag
logo-3

Φορέας Κατάρτισης Διαμεσολαβητών

"Εκπαιδεύουμε

τους Διαμεσολαβητές του αύριο"

avlogiari-crop

Σύγχρονη εξ αποστάσεως Εκπαίδευση 20 ωρών στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση από το ΙΝΚΑΔΑ και το ADR Hellenic Center, 4-5 Δεκεμβρίου 2021 / κόστος 250,00 ευρώ

Σύγχρονη εξ αποστάσεως Εκπαίδευση 20 ωρών στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση από το ΙΝΚΑΔΑ και το ADR Hellenic Center, 4-5 Δεκεμβρίου 2021 / κόστος 250,00 ευρώ

 
Νομικό πλαίσιο 41917 οικ/26.08.2021 Προϋποθέσεις και διαδικασία εγγραφής των Διαμεσολαβητών στο «Ειδικό Μητρώο Οικογενειακών Διαμεσολαβητών» 
Το ΙΝΚΑΔΑ (NIKI MEDIATION) σε συνεργασία με το Eλληνικό Κέντρο Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΛΚΕΔ-ADR HELLENIC CENTER) προσφέρει  σύγχρονο εξ αποστάσεως πρόγραμμα  εξειδικευμένης μετεκπαίδευσης,  διάρκειας 20 ωρών, στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση για την εγγραφή των Διαμεσολαβητών στο «Ειδικό Μητρώο Οικογενειακών Διαμεσολαβητών».
 
Κόστος εκπαίδευσης: 250,00 ευρώ
Πλατφόρμα: Zoom.us
 
Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε  250,00 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών ( υπεύθυνη δήλωση και πιστοποιητικό παρακολούθησης ) στην ΚΕΔ, όσων εκπαιδευομένων πληρούν τις προυποθέσεις εγγραφής στο Ειδικό Μητρώο Οικογενειακών Διαμεσολαβητών.
 
Ημερομηνία διεξαγωγής:  4 και 5 Δεκεμβρίου  2021.
‘Ωρες εκπαίδευσης: Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021: 09.00 – 19.00 
                                    Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021: 09.00 – 19:00.
 
Στους  συμμετέχοντες σε αυτή την εκπαίδευση θα δοθεί επιπλέον δωρεάν  1 πρόγραμμα  e-learning μετεκπαίδευσης, 24 ωρών στην « επίλυση συγκρούσεων και διαμεσολάβηση στο χώρο εργασίας», κόστους 290,00 ευρώ ( e-adrhellenic.com ).
 
 
Εκπαιδευτική ομάδα:
 
1. Εύη Αυλογιάρη, Δικηγόρος, MSc ΑΠΘ (Ιατρική Σχολή – Δ.Π.Μ.Σ.) «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ: Δικαιϊκή Ρύθμιση και Βιοηθική Διάσταση»,   Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και υπεύθυνη του ερευνητικού προγράμματος «ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ»   Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια (CEDR, ΤΟΟLKIT, ΚΕ.ΔΙ.Π.) και Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών εξειδικευμένη στην Ιατρική και Βιοηθική Διαμεσολάβηση (εκπαίδευση: Penn University of Pennsylvania Medical School , Harvard Medical School Center for Bioethics, University of Zurich/University Hospital Zurich), Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ, IMI Mediation Advocacy Certification, Διευθύντρια Κατάρτισης του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης,  Υπεύθυνη του προγράμματος Διαμεσολάβησης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πρόεδρος Ελληνικού Κέντρου Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ελ.κ.ε.δ./ ADR Hellenic Center) (http://www.adrhellenic.com).
 
2. Mαρία Τσώλου, Δικηγόρος, διαμεσολαβήτρια, εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών ΑDR Hellenic Center και INKAΔΑ
 
3. Κωνσταντίνος Τερζής Δικηγόρος, διαμεσολαβητής, εκπαιδευτής διαμεσολαβητών ADR Hellenic και ΙΝΚΑΔΑ
 
4. Εισηγήσεις στην Οικογενειακή Ψυχολογία και στο Ψυχικό Τραύμα του Διαζυγίου από τους:
Ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής Κωσταντίνος Μόνας, τ. Διευθυντής της Β' Ψυχιατρικής Κλινικής Θεσσαλονίκης και εξειδικευμένος στη βραχεία εντατική δυναμική ψυχοθεραπεία (www.kostasmonasistdp.gr)
Κλινική ψυχολόγος Ζωή Μαρμούρη, εξειδικευμένη στη συστημική και οικογενειακή ψυχοθεραπεία, καθώς και στη βραχεία θεραπεία εστιασμένη στη λύση.
Κλινική ψυχολόγος Μαρίνα Μόνα, με εκπαίδευση στην παιδοψυχιατρική και με μεταπτυχιακές σπουδές στην κλινική ψυχική υγεία.
 
 
Σε ποιους απευθύνεται:
Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε διαπιστευμένους διαμεσολαβητές που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις σε σχέση  με την οικογενειακή διαμεσολάβηση και να εγγραφούν στο ειδικό μητρώο Οικογενειακών Διαμεσολαβητών.
 
Περιεχόμενο προγράμματος: Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο 41917 οικ/26.08.2021 Προϋποθέσεις και διαδικασία εγγραφής των Διαμεσολαβητών στο «Ειδικό Μητρώο Οικογενειακών Διαμεσολαβητών» 
 
Όποιος/-α επιθυμεί να συμμετάσχει στην παρούσα εκπαίδευση οικογενειακών διαμεσολαβητών πρέπει με την ακόλουθη σειρά να:
1) να καταθέσει το ποσό των 250,00   στον Τραπεζικό Λογαριασμό με δικαιούχο: 
ΕΛΚΕΔ/ELKED : Εθνική Τράπεζα: 213/00104482 
(ΙΒΑΝ: GR 2701102130000021300104482), προκειμένου να κατοχυρώσει την συμμετοχή του.
 *Στην κατάθεση να υπάρχει  σημείωση «οικογενειακή διαμεσολάβηση 4&5 Δεκεμβρίου,
2) να αποστείλει ηλεκτρονικά στο email: info@adrhellenic.com το παραστατικό καταβολής των διδάκτρων των 250,00 ευρώ και
3) μετά την αποστολή του παραστατικού καταβολής, θα σας αποσταλεί η αίτηση συμμετοχής, την οποία πρέπει να την συμπληρώσετε και να την αποστείλετε σκαναρισμένη στο email: info@adrhellenic.com
Μετά και την αποστολή της αίτησης, η εγγραφή σας έχει ολοκληρωθεί!
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ αποκλειστικά με τον παραπάνω τρόπο στο email: info@adrhellenic.com 
Στην περίπτωση που θέλετε κάποιες περαιτέρω πληροφορίες: τηλ. 2310538919 
ος Tηλεκπαίδευσης:
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ADR HELLENIC CENTER 
Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ (ADR Hellenic Center) είναι  ένας ευρωπαϊκός οργανισμός, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2012 με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών διαμεσολάβησης και υπηρεσιών εκπαίδευσης στη Διαμεσολάβηση και γενικότερα στην επίλυση συγκρούσεων, τόσο στην Ευρώπη, όσο και διεθνώς.
Από το 2014 το ADR Hellenic Center είναι ο αποκλειστικός πάροχος εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΙΝΚΑΔΑ), ενός εκ των πέντε λειτουργούντων στην Ελλάδα Ινστιτούτων Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών, πιστοποιημένο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Συνεργάζεται επίσης με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (τομέας Διά Βίου Εκπαίδευσης) και προσφέρει με μεγάλη επιτυχία Προγράμματα Εξειδίκευσης στον τομέα της Διαμεσολάβησης (τραπεζική και οικογενειακή). Από το έτος 2015 είναι ιδρυτικό μέλος του Βαλκανικού Οργανισμού Επίλυσης Διαφορών (Balkan Association for Dispute Resolution) και παρέχει υπηρεσίες βασικής εκπαίδευσης διαμεσολαβητών  στην Ευρώπη και διεθνώς.
Tο ADR Hellenic Center είναι το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που, από το έτος 2015, παρέχει όλα τα Qualifying Assessment Programs του Διεθνούς φήμης και αναγνώρισης Ινστιτούτου, International Mediation Institute (I.M.I) και πιστοποιεί τις επαγγελματικές ικανότητες  Διαμεσολαβητών από όλο τον κόσμο, ώστε αυτοί να συμπεριληφθούν στην επίσημη λίστα των Διεθνών Διαμεσολαβητών του Ι.Μ.Ι. 
Πλέον από το 2019 το πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης-Κατάρτισης  του ADR HELLENIC CENTER είναι πιστοποιημένο από το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο, international Mediation Institute ( IMI ) ως  IMI  Certified Mediator Training Program (IMI CMTP).
Το ADR Hellenic Center έχει δημιουργήσει πρωτοποριακά προγράμματα που διεξάγονται με μεγάλη επιτυχία και αφορούν την οικογενειακή διαμεσολάβηση, την επίλυση συγκρούσεων στο χώρο εργασίας, στην διαδοχή στην οικογενειακή επιχείρηση, στην διαμεσολάβηση στις οικογενειακές επιχειρήσεις, διαπραγματεύσεις για την επίτευξη επαγγελματικής συμφωνίας , Advanced Διαμεσολάβηση, Ιατρική Διαμεσολάβηση, Ενσυναίσθηση και Σχολική Διαμεσολάβηση, Νευροεπιστήμη και Διαμεσολάβηση, Γλώσσα του σώματος, Επικοινωνιακές δεξιότητες, Ενδοεταιρική Διαμεσολάβηση, Επίλυση συγκρούσεων στον Αθλητισμό κλπ
Το ADR Hellenic Center είναι ο μοναδικός φορέας  τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς που εξειδικεύεται στην Ιατρική και Βιοηθική Διαμεσολάβηση και στην εκπαίδευση ιατρών και παρόχων υγείας σε ήπιες δεξιότητες (Soft Skills) και έχει δημιουργήσει πρωτοποριακά προγράμματα. Από το 2015 έως και σήμερα έχουν διεξαχθεί με πολλή μεγάλη επιτυχία προγράμματα Ιατρικής Διαμεσολάβησης απευθυνόμενα σε διαμεσολαβητές και δικηγόρους, προγράμματα Βιοηθικής Διαμεσολάβησης για επαγγελματίες υγείας και δικηγόρους, καθώς και προγράμματα σε συνεργασία με νοσοκομεία για την εκπαίδευση των ιατρών σε ήπιες δεξιότητες (softskills) , διαχείριση ιατρικού λάθους και επίλυση συγκρούσεων στην ιατρική κλινική πράξη.
Από το έτος 2019 έχει δημιουργήσει πρωτοποριακά  ασύγχρονα προγράμματα e-learning  στην πλατφόρμα e-adrhellenic.com , στην ελληνική και αγγλική γλώσσα  όπως, ο ρόλος του Δικηγόρου στη Διαμεσολάβηση, εισαγωγή στη Διαμεσολάβηση, Οικογενειακή Διαμεσολάβηση, Advanced Διαμεσολάβηση, Ιατρική Διαμεσολάβηση, Ενσυναίσθηση και Σχολική Διαμεσολάβηση, Νευροεπιστήμη και Διαμεσολάβηση, Γλώσσα του σώματος και Διαμεσολάβηση, Eπίλυση συγκρούσεων στο χώρο εργασίας, Διαμεσολάβηση στις οικογενειακές επιχειρήσεις, Διαπραγματεύσεις για την επίτευξη επαγγελματικής συμφωνίας, Διαχείρηση Ιατρικού λάθους, Ήπιες δεξιότητες ιατρών κλπ.
Είναι δε ο μοναδικός φορέας που σήμερα προσφέρει ON LINE σύγχρονη εκπαίδευση Εκπαιδευτών Διαμεσολαβητών ( ΤRAIN THE TRAINERS ) σε πολύ μικρά τμήματα. 
Το ADR Hellenic Center είναι πλεόν, από το Μάρτιο του 2021, Διαπιστευμένο Μέλος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ανεξάρτητης Πιστοποίησης στην Ηλεκτρονική Μάθηση – ECICEL (European Center of Independent Certification in E-Learning). Τα e-learning προγράμματα του κέντρου ικανοποιούν τα κριτήρια και πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν καθιερωθεί από το ECICEL σχετικά με την ποιότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τόσο σε επίπεδο περιεχομένου όσο και σε επίπεδο τεχνολογίας.