united-kingdom-flag
logo-3

Φορέας Κατάρτισης Διαμεσολαβητών

"Εκπαιδεύουμε

τους Διαμεσολαβητές του αύριο"

avlogiari-crop

1η Βασική Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών από το ADR Hellenic Training Hub, 27 – 30 Μαΐου στον Πειραιά – 990,00€ για νέους κάτω των 30 !!!

Βασική Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών

ADR HELLENIC TRAINING HUB

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

27-30 Μαΐου 2022

(το 1ο μέρος της δια ζώσης εκπαίδευσης)

 

  • Κόστος: 1.400,00 ευρώ και
  • Κόστος: 990,00 ευρώ για νέους κάτω των 30 ετών
  • Μικρό τμήμα έως 12 άτομα
  • Δώρο 1 πρόγραμμα μετεκπαίδευσης 24 ωρών με θέμα: «Επίλυση συγκρούσεων και διαμεσολάβηση στο χώρο εργασίας».

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών στον Πειραιά, ADR HELLENIC TRAINING HUB σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΔ (ADRHELLENICCENTER) ανακοινώνει νέο Κύκλο Βασικής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών συνολικής διάρκειας 100 ωρών (50 ώρες  δια ζώσης και 50 ώρες εξ αποστάσεως εκπαίδευση),  σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ν.4640/2019.

Στους  συμμετέχοντες σε αυτή τη βασική εκπαίδευση θα δοθεί επιπλέον δωρεάν  ένα πρόγραμμα e-learningμετεκπαίδευσης 24 ωρών, κόστους 190,00 ευρώ στην Eπίλυση συγκρούσεων και διαμεσολάβηση στο χώρο εργασίας, https://www.e-adrhellenic.com) για επίλυση συγκρούσεων).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: τηλ. 6977260901 | email: info@adrhellenic.com

Το ADR HELLENIC TRAINING HUB σε συνεργασία με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ (ΕΛΚΕΔ- ADR Hellenic Center) παρέχουν υπηρεσίες βασικής εκπαίδευσης σε υποψήφιους διαμεσολαβητές (διάρκειας 100 ωρών) σύμφωνα τα προβλεπόμενα στο Ν.4640/2019 που ανταποκρίνονται στα υψηλότερα διεθνή πρότυπα προσαρμοσμένες παράλληλα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ελληνικής δικαστηριακής πραγματικότητας.

Το πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης του ADR HELLENIC TRAINING HUB παρέχεται από το 2008 έως και σήμερα με πολύ μεγάλη επιτυχία και  είναι πιστοποιημένο από το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο, ΙnternationalMediationInstitute(IMI) ως  IMI  CertifiedMediatorTrainingProgram(IMICMTP). Στους εκπαιδευθέντες  παρέχεται με το τέλος της εκπαίδευσης και την επιτυχία στις εξετάσεις του Φορέα μας, Τίτλος Διαπιστευμένου Διαμεσολαβητή από το ΙΜΙ. Οι δε Διαπιστευμένοι Διαμεσολαβητές θα αναγράφονται, εφόσον το επιθυμούν στον κατάλογο των διαμεσολαβητών στο siteτου ΙΜΙ, με επιμέλεια του Φορέα μας (https://imimediation.org).

Το πρόγραμμα 100 ωρών βασικής εκπαίδευσης στη διαμεσολάβηση περιλαμβάνει τρεις ενότητες:

Μέρος 1ο:  Εξ αποστάσεως, παρακολούθηση μαθημάτων θεωρίας διαμεσολάβησης και νομικής ύλης, διάρκεια 50 ώρες.

Μέρος 2ο δια ζώσης: Παρακολούθηση 40 ώρες με φυσική παρουσία,  εντατική εκπαίδευση με προσομοίωση ρόλων και τεχνικές διαμεσολάβησης ( 27-30 Μαϊου 2022).

Μέρος 3ο δια ζώσης: Παρακολούθηση 10 ώρες με φυσική παρουσία, προσομοίωση ρόλων ολοκληρωμένης διαδικασίας διαμεσολάβησης, γραπτές εξετάσεις στη θεωρία της διαμεσολάβησης και προφορικές εξετάσεις στην προσομοίωση ρόλων.

*Οι ημερομηνίες είναι ευέλικτες και καθορίζονται κατόπιν συννενοήσεως με τους εκπαιδευομένους.

Σημείωση: Μετά το πέρας της βασικής εκπαίδευσης, οι εκπαιδευθέντες θα έχουν συνεχή πρόσβαση για επανάληψη στην πλατφόρμα e-learningτου ADRHellenicCenter, έως και το πέρας των εξετάσεων στο ΥΔΔΑΔ.

Η εκπαίδευση των υποψηφίων διαμεσολαβητών γίνεται σε μικρά τμήματα έως και 12 ατόμων από εκπαιδευτές του ADRHELLENICTRAININGHUBκαι του ΕΛΚΕΔ(ADR Hellenic Center), Εύη Αυλογιάρη (leadertrainer), Κωνσταντίνο Τερζή και Μαρία Τσώλου, με μεγάλη διδακτική εμπειρία στην Ελλάδα πέραν των 10 ετών  ( ΙΚΔΘ και ΙΝΚΑΔΑ) καθώς και στο εξωτερικό, σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο,

Το νέο πρόγραμμα κατάρτισης ενσωματώνει τα πιο αποτελεσματικά μοντέλα διεθνώς, βιωματικής και θεωρητικής εκπαίδευσης.

Οι συμμετέχοντες αφού παρακολουθήσουν το πλήρες Πρόγραμμα της Βασικής Εκπαίδευσης των 100 ωρών και περάσουν με επιτυχία την γραπτή και προφορική αξιολόγηση στο τέλος του προγράμματος θα λάβουν Αναγνωρισμένο Διεθνή Τίτλο Διαπιστευμένου Διαμεσολαβητή από το ADR HELLENIC TRAINING HUB  και το International Mediation Institute (ΙΜΙ)  καθώς και Τίτλο Καταρτισμένου Διαμεσολαβητή από το ADR HELLENIC TRAINING HUB.

Στη συνέχεια, οι εκπαιδευθέντες διαμεσολαβητές μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις που ορίζονται στο αρ. 28 του ν.4640/2019, ώστε να λάβουν την διαπίστευσή τους από το ΥΔΔΑΔ.

Διαδικασία συμμετοχής – αίτηση εγγραφής σε Κύκλο Εκπαίδευσης

Το ADR HELLENIC TRAINING HUBπαρέχει, σύμφωνα με το Ν.4640/2019, τη δυνατότητα εκπαίδευσης διαμεσολαβητών εφόσον διαθέτουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Όποιος/-α επιθυμεί να συμμετάσχει στον κύκλο βασικής εκπαίδευσης διαμεσολαβητών πρέπει να:

1.Υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση [συνημμένο αρχείο στο τέλος της σελίδας], στο email : info@adrhellenic.com.

2.Αποστείλει ηλεκτρονικά στο email: info@adrhellenic.com εντός 3 ημερών από την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης του αντίστοιχου κύκλου βασικής εκπαίδευσης, το παραστατικό καταβολής των διδάκτρων, στον Τραπεζικό Λογαριασμό:

Καταβολή των διδάκτρων, στον Τραπεζικό Λογαριασμόμε δικαιούχο:

ADR HELLENIC TRAINING HUB

ΙΒΑΝ:GR8701102110000021100657655

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος

Swift: ETHNGRAA

Αιτιολογία: Βασική Εκπ  Μαϊου

(Τα τραπεζικά έξοδα μεταφοράς βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον/την καταθέτη)

Το ποσό των διδάκτρων είναι χίλια τετρακόσια ευρώ (1.400,00€)  και εννιακόσια ενενήντα ευρώ (990,00 ευρώ) για νέους κάτω των 30 ετών και μπορεί να καταβληθεί και με πιστωτική κάρτα (έως και 6 άτοκες δόσεις). Στο κόστος των 1.400,00 ευρώ και 990.00 ευρώ αντίστοιχα συμπεριλαμβάνεται και η παρακολούθηση του  προγράμματος μετεκπαίδευσης στην «επίλυση συγκρούσεων και διαμεσολάβηση στο χώρο εργασίας» με αντίστοιχη χορήγηση πιστοποιητικού παρακολούθησης 24 ωρών.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στην εκπαίδευση μπορούν να λάβουν μέρος όσοι έχουν τίτλο σπουδών Ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της ημεδαπής (ήτοι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) ή αντίστοιχου τίτλου σπουδών σχολών της αλλοδαπής, νόμιμα αναγνωρισμένου στην ημεδαπή.

Η προτεραιότητα καθορίζεται από τον χρόνο υποβολής της αίτησης  μαζί με την καταβολή των διδάκτρων στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@adrhellenic.com.

Αιτήσεις που υποβάλλονται χωρίς να έχουν καταβληθεί τα δίδακτρα δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Η παρουσία των υποψηφίων καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης των 100 ωρών (δια ζώσης και εξ’αποστάσεως) είναι υποχρεωτική για την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης διαμεσολαβητή. Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης από τον εκπαιδευόμενο τα καταβληθέντα δίδακτρα δεν επιστρέφονται.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΚΕΔ (ADR HELLENIC CENTER) & ΤΟ ADR HELLENIC TRAINING HUB

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ (ADR Hellenic Center) είναι  ένας ευρωπαϊκός οργανισμός, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2012 με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών διαμεσολάβησης και υπηρεσιών εκπαίδευσης στη Διαμεσολάβηση και γενικότερα στην επίλυση συγκρούσεων, τόσο στην Ευρώπη, όσο και διεθνώς.

Από το 2014 το ADR Hellenic Center είναι ο αποκλειστικός πάροχος εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΙΝΚΑΔΑ), ενός εκ των πέντε λειτουργούντων στην Ελλάδα Ινστιτούτων Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών, πιστοποιημένο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και από το 2022 είναι πάροχος εκπαίδευσης του ADR HELLENIC TRAINING HUB αδειοδοτημένου  επίσης Φορέα Κατάρτισης Διαμεσολαβητών από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Συνεργάζεται επίσης με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (τομέας Διά Βίου Εκπαίδευσης) και προσφέρει με μεγάλη επιτυχία Προγράμματα Εξειδίκευσης στον τομέα της Διαμεσολάβησης (τραπεζική και οικογενειακή). Από το έτος 2015 είναι ιδρυτικό μέλος του Βαλκανικού Οργανισμού Επίλυσης Διαφορών (Balkan Association for Dispute Resolution) και παρέχει υπηρεσίες βασικής εκπαίδευσης διαμεσολαβητών  στην Ευρώπη και διεθνώς.

Tο ADR Hellenic Center είναι το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που, από το έτος 2015, παρέχει όλα τα Qualifying Assessment Programs του Διεθνούς φήμης και αναγνώρισης Ινστιτούτου, International Mediation Institute (I.M.I) και πιστοποιεί τις επαγγελματικές ικανότητες  Διαμεσολαβητών από όλο τον κόσμο, ώστε αυτοί να συμπεριληφθούν στην επίσημη λίστα των Διεθνών Διαμεσολαβητών του Ι.Μ.Ι.

Πλέον από το 2019 το πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης-Κατάρτισης  του ADR HELLENIC CENTER είναι πιστοποιημένο από το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο, Ιnternational Mediation Institute( IMI) ως  IMI  Certified Mediator Training Program (IMICMTP).

Το ADR Hellenic Center έχει δημιουργήσει πρωτοποριακά προγράμματα που διεξάγονται με μεγάλη επιτυχία και αφορούν την οικογενειακή διαμεσολάβηση, την επίλυση συγκρούσεων στο χώρο εργασίας, στην διαδοχή στην οικογενειακή επιχείρηση, στην διαμεσολάβηση στις οικογενειακές επιχειρήσεις, διαπραγματεύσεις για την επίτευξη επαγγελματικής συμφωνίας , AdvancedΔιαμεσολάβηση, Ιατρική Διαμεσολάβηση, Ενσυναίσθηση και Σχολική Διαμεσολάβηση, Νευροεπιστήμη και Διαμεσολάβηση, Γλώσσα του σώματος, Επικοινωνιακές δεξιότητες, Ενδοεταιρική Διαμεσολάβηση, Επίλυση συγκρούσεων στον Αθλητισμό, Κτηματολογική Διαμεσολάβηση κλπ

Το ADR Hellenic Center είναι ο μοναδικός φορέας  τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς που εξειδικεύεται στην Ιατρική και Βιοηθική Διαμεσολάβηση και στην εκπαίδευση ιατρών και παρόχων υγείας σε ήπιες δεξιότητες (Soft Skills) και έχει δημιουργήσει πρωτοποριακά προγράμματα. Από το 2015 έως και σήμερα έχουν διεξαχθεί με πολλή μεγάλη επιτυχία προγράμματα Ιατρικής Διαμεσολάβησης απευθυνόμενα σε διαμεσολαβητές και δικηγόρους, προγράμματα Βιοηθικής Διαμεσολάβησης για επαγγελματίες υγείας και δικηγόρους, καθώς και προγράμματα σε συνεργασία με νοσοκομεία για την εκπαίδευση των ιατρών σε ήπιες δεξιότητες (softskills) , διαχείριση ιατρικού λάθους και επίλυση συγκρούσεων στην ιατρική κλινική πράξη.

Από το έτος 2019 έχει δημιουργήσει πρωτοποριακά  ασύγχρονα προγράμματα e-learning  στην πλατφόρμα e-adrhellenic.comστην ελληνική και αγγλική γλώσσα  όπως, ο ρόλος του Δικηγόρου στη Διαμεσολάβηση, εισαγωγή στη Διαμεσολάβηση, Οικογενειακή Διαμεσολάβηση, AdvancedΔιαμεσολάβηση, Ιατρική Διαμεσολάβηση, Ενσυναίσθηση και Σχολική Διαμεσολάβηση, Νευροεπιστήμη και Διαμεσολάβηση, Γλώσσα του σώματος και Διαμεσολάβηση, Eπίλυση συγκρούσεων στο χώρο εργασίας, Διαμεσολάβηση στις οικογενειακές επιχειρήσεις, Διαπραγματεύσεις για την επίτευξη επαγγελματικής συμφωνίας, Διαχείρηση Ιατρικού λάθους, Ήπιες δεξιότητες ιατρών κλπ.

Είναι δε ο μοναδικός φορέας που σήμερα προσφέρει ONLINE σύγχρονη εκπαίδευση Εκπαιδευτών Διαμεσολαβητών (ΤRAIN THE TRAINERS) σε πολύ μικρά τμήματα.

Το ADR Hellenic Center είναι πλεόν, από το Μάρτιο του 2021, Διαπιστευμένο Μέλος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ανεξάρτητης Πιστοποίησης στην Ηλεκτρονική Μάθηση – ECICEL (European Center of Independent Certification in E-Learning). Τα e-learning προγράμματα του κέντρου ικανοποιούν τα κριτήρια και πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν καθιερωθεί από το ECICEL σχετικά με την ποιότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τόσο σε επίπεδο περιεχομένου όσο και σε επίπεδο τεχνολογίας.

Το 2022 ιδρύθηκε το ADR HELLENIC TRAINING HUB, με έδρα τον Πειραιά,  το οποίο αδειοδοτήθηκε τον Απρίλιο του 2022 από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και είναι πλέον Φορέας Κατάρτισης Διαμεσολαβητών σύμφωνα με το ν.4640/2019.

Το ADR HELLENIC TRAINING HUB συνεργάζεται με το ΕΛΚΕΔ- ADR HELLENIC CENTER για όλα τα προγράμματα βασικής εκπαίδευσης, μετεκπαίδευσης και Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Διαμεσολαβητών και διαθέτει και όλες τις διεθνείς πιστοποιήσεις του ΙΜΙ και του ECICEL.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ