Ελληνικά
English
Ομηρίδου Σκυλίτση 6, Πειραιάς, 2310538919 - 6977260901, info@adrhellenic.com
Α&Α, Αυλογιάρη, Δικαστήρια, Διαμεσολάβηση, Διαπραγματεύσεις

Κτηματολογική Διαμεσολάβηση

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

 
Σύγχρονη εξ αποστάσεως Εκπαίδευση 20 ωρών και
 
20 ώρες επιπλέον (βιντεοσκοπημένη) ασύγχρονη εκπαίδευση στην κτηματολογική διαμεσολάβηση 
 
Νομικό πλαίσιο: ΚΥΑ τ. Β΄ 6444/31.12.2021 Προϋποθέσεις και διαδικασία εγγραφής κτηματολογικών διαμεσολαβητών στο Μητρώο της περ. δ’ της παρ. 2 του άρθρου 6 του ν. 2664/1998 (Α’ 275). 
 
 
Η διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο των Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών γίνεται με επιμέλεια δική μας, άμεσα με το τέλος του προγράμματος.
 
Προσφορά: Δίνουμε δωρεάν ένα πιστοποιημένο πρόγραμμα 20 ωρών, e-learning on demand, με τίτλο «Μετεκπαίδευση προχωρημένου επιπέδου στην Κτηματολογική Διαμεσολάβηση»  με χορήγηση πιστοποιητικού παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες στην Κτηματολογική Διαμεσολάβηση. 
 
*Το δωρεάν πρόγραμμα μπορείτε να το παρακολουθήσετε από τον υπολογιστή σας, από το κινητό σας τηλέφωνο, από τάμπλετ, οποιαδήποτε ώρα, οπουδήποτε θέλετε και με τον δικό σας ρυθμό. Έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα έως και 90 μέρες. Τα οnline courses του ADR Hellenic Training Hub περιλαμβάνουν μαγνητοσκοπημένες ενότητες. Δεν υπάρχει δέσμευση στην έναρξη παρακολούθησης του course. Οι ενότητες των courses είναι αποθηκευμένες στη σελίδα του ADR Hellenic Training Hub και μπορείτε να ξεκινήσετε την παρακολούθηση όποτε επιθυμείτε. Το χρονικό διάστημα που έχετε στη διάθεσή σας για να παρακολουθήσετε το εκάστοτε online course, είναι συνήθως τρεις (3) μήνες. 
 
 
 
Τι είπαν για την εκπαίδευση της Κτηματολογικής Διαμεσολάβησης:
 
Ήταν ένα απόλυτα επιμορφωτικό διήμερο στην Κτηματολογική Διαμεσολάβηση από το επιτελείο του ADR Hellenic Training Hub!! Όλοι οι εξειδικευμένοι εισηγητές, με ιδιαίτερη επιστημονική κατάρτιση και με πολλαπλές ιδιότητες, ήταν εξαιρετικοί! Ευχαριστούμε θερμά κα Αυλογιάρη τόσο εσάς, όσο και τους εξαιρετικούς συνεργάτες σας για το άριστο αποτέλεσμα! -Ε.Μ
 
Ευχαριστούμε θερμά κα Αυλογιάρη εσάς και τους εξαιρετικούς συνεργάτες σας. Είμαι ευτυχής που ως διαμεσολαβήτρια συμμετείχα!! Συγχαρητήρια και πάλι για την επιστημονική προσέγγιση και τον άρτιο επαγγελματισμό σας!! – Μ.Μ
 
Το συστήνω ανεπιφύλακτα! – Ε.Δ
 
Εκπληκτικό υλικό και έχω παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια από το 2013 και έκτοτε. Θερμά συγχαρητήρια Εύη σε εσένα και τους άξιους συνεργάτες σου. - Ε.Ζ
 
Συγχαρητήρια στην κα Αυλογιάρη και τους συνεργάτες της για τη διοργάνωση, την παρουσίαση των θεμάτων και την επιλογή των εισηγητών. Θερμά συγχαρητήρια επίσης σε όλους τους εισηγητές!! – Ε.Μ
 
Θα την ξαναπαρακολουθούσα άνετα!! – Α.Τ
 
Ένα άρτιο επιμορφωτικό πρόγραμμα με εξαιρετικούς εισηγητές. Χαίρομαι πολύ που το παρακολούθησα, τόσο με την ιδιότητα του διαμεσολαβητή, αλλά και ως δικηγόρος σε υποθέσεις Κτηματολογίου. Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση και την επιλογή των εισηγητών για ένα τόσο εξειδικευμένο και απαιτητικό αντικείμενο. Ευχαριστίες επίσης για το πλούσιο υλικό! – Σ.Γ
 
Εξαιρετικοί όλοι σας!!! Σύντομα θα παρακολουθήσω και άλλα προγράμματά σας!! Συγχαρητήρια !! – Χ.Π
 
Συγχαρητήρια για την άρτια οργανωμένη εκπαίδευση στην Κτηματολογική Διαμεσολάβηση! – Κ.Π
 
 
 
 
----------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Στο κόστος του προγράμματος συμπεριλαμβάνονται επιπλέον: 
 1. η χορήγηση του πιστοποιητικού παρακολούθησης
 2. η διαβίβαση αυτού από τον φορέα μας στην κεντρική επιτροπή διαμεσολάβησης στο φάκελο του καταρτιζόμενου, προκειμένου αυτός να εγγραφεί στο Μητρώο των Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών, άμεσα μετά το τέλος του προγράμματος, 
 3. ένα πιστοποιημένο πρόγραμμμα 20 ωρών, e-learning on demand, με τίτλο «Μετεκπαίδευση προχωρημένου επιπέδου στη Κτηματολογική Διαμεσολάβηση» με χορήγηση πιστοποιητικού παρακολούθησης, σε όλους τους συμμετέχοντες στην Κτηματολογική Διαμεσολάβηση. *Η εκπαίδευση θα είναι μόνιμα διαθέσιμη για παρακολούθηση στην πλατφόρμα e-adrhellenic.com
 4. Πλούσιο υλικό:
 5. Όλες τις παρουσιάσεις των εισηγητών – 13 αρχεία
 6. Έντυπα Κτηματογράφησης – 26 αρχεία
 7. Θεωρία εμπράγματου και κτηματολογικού δικαίου – 19 αρχεία
 8. Αρχείο με τα κτηματολογικά γραφεία
 9. Κτηματολογική πραγματογνωμοσύνη – 8 αρχεία (οδηγίες και υποδείγματα)
 10. Νομοθεσία, Εγκύκλιοι, Οδηγίες – 11 αρχεία
 11. Εγκύκλιοι κτηματολογίου – 20 αρχεία
 12. Νομολογία κτηματολογικών διαφορών – 17 αρχεία (αποφάσεις)
 13. ΠπρΘες 6457/2021 (τακτική διαδικασία), σε ΕπΑκ 4/2021, σχόλιο: Α. Πλεύρη, σ. 832-845
 14. Υποδείγματα αγωγών αιτήσεων - 2 αρχεία
 15. Υποδείγματα ΥΑΣ και Πρακτικά διαμεσολάβησης – 11 αρχεία 
 
Σύνολο: 129 αρχεία υλικού
 
 
Ημερομηνίες διεξαγωγής:  Η εκπαίδευση γίνεται κατόπιν συνεννοήσεως  με τους εκπαιδευομένους (on demand) και σε μικρά γκρουπ ή στις ημερομηνίες που θα αναφέρονται όταν βγει σχετική ανακοίνωση .
 
Τόπος : Πλατφόρμα Zoom.us
 
 
Εκπαιδευτική ομάδα:
1. Εύη Αυλογιάρη 
2. Mαρία Τσώλου
3. Κωνσταντίνος Τερζής 
4. Δέσποινα Λυπηρίδου
5. Νίκος Καραγιαννάκης
 
Εξειδικευμένοι εισηγητές
 
Άννα Πλεύρη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δ.Ν. Α.Π.Θ., Δικηγόρος 
 
Θέμα 1ης εισήγησης: «Δικονομικά ζητήματα της διαμεσολάβησης κτηματολογικών διαφορών κατά το άρθρο 8 ν.4821/2021 και το ν.4640/2019»
 
Θέμα 2ης εισήγησης: “Το πρακτικό διαμεσολάβησης στις κτηματολογικές διαφορές
 
Κωνσταντίνος Πλιάτσικας, Δικηγόρος, Διδάκτορας του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ με αντικείμενο διατριβής το Αστικό και, ιδίως, το Κτηματολογικό Δίκαιο (Κτηματογράφηση – Κτηματολόγιο),  επισκέπτης Λέκτορας (Adjunct Lecturer) στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Θέμα εισήγησης: «Εγγραπτέα Δικαιώματα –Η διόρθωση ανακριβούς πρώτης κτηματολογικής εγγραφής μέσω της αγωγής του άρθρου 6 παρ.2 ν.2664/1998»
 
Γεώργιος Μαγουλάς, Δικηγόρος, Συγγραφέας Μονογραφίας με τίτλο “Κτηματολογικές εγγραφές. Η διόρθωση των πρώτων ανακριβών εγγραφών. Θεωρία-Νομολογία-Υποδείγματα».  
Θέμα εισήγησης: «H ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΕ ΑΓΩΓΗ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΚΤΗΣΗΣ ΤΗ ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑ»
 
Χρήστος  Ζαβρακλής, δικηγόρος, Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος με θέμα “Κτηματολόγιο: Νομικές, Τεχνικές και Περιβαλλοντικές Διαστάσεις”  Υπ. Διδάκτωρ στο Τμήμα Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ. Νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Βορείου Ελλάδος (ΣΔΑΤΜΒΕ).
Θέμα εισήγησης: «Οι Γεωμετρικές Μεταβολές και η Πραγματογνωμοσύνη στην Κτηματολογική Διαμεσολάβηση». 
 
Άννα Φώλια, δικηγόρος Θεσσαλονίκης με 20ετή εμπειρία στους τομείς τους Αστικού Δικαίου, Ακίνητα, Κτηματολόγιο. Από το 2008 είναι υπεύθυνη των νομικών υπηρεσιών έργων κτηματογράφησης για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου ν.2309/1995 και εκπαίδευσης προσωπικού με αντικείμενο συλλογή και επεξεργασία δηλώσεων και έλεγχος κλπ. της εταιρείας ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ Α.Ε, που εκπονεί μελέτες κτηματογράφησης ( Δήμος Θεσσαλονίκης, Π.Ε. Κοζάνης, Χαλκιδικής, Ξάνθης, Δράμας, Καστοριάς, Φλώρινας, Κυκλάδων).
Θέμα εισήγησης: «KΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ν.2308/95»
 
Φίλιππος Μπουρντένας, Δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω, ειδικευθείς σε υποθέσεις & γνωμοδοτήσεις Κτηματολογίου & Δασολογίου, τ. Νομικός Σύμβουλος του Κτηματολογικού Γραφείου Θεσσαλονίκης (2008-2016).
Θέμα εισήγησης: : «Η αγωγή του άρθρου 6 παρ.2 του ν. 2664/98, από την οπτική του δικηγόρου ».
 
Γραμματή Μπακλατσή,  Διπλωματούχος Τοπογράφος  Μηχανικός ΑΠΘ – Msc Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Θέμα εισήγησης: “e-Κτηματολόγιο: Οδηγός ηλεκτρονικών εφαρμογών Κτηματολογίου για πολίτες, δικηγόρους, συμβολαιογράφους και μηχανικούς»
 
Με το τέλος της εκπαίδευσης θα δοθεί το  υλικό της εκπαίδευσης, (όλες οι εισηγήσεις της κτηματολογικής διαμεσολάβησης, νομολογία, νομοθεσία καθώς και υποδείγματα αγωγών, πρακτικών διαμεσολάβησης, συμφωνητικών υπαγωγής, κλπ)
 
Σε ποιους απευθύνεται:
 
Το σεμινάριο απευθύνεται  κυρίως σε διαπιστευμένους (και καταρτισμένους) διαμεσολαβητές που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις στην διαμεσολάβηση κτηματολογικών διαφορών και να εγγραφούν στο ειδικό μητρώο Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών, αλλά και σε δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς, τοπογράφους που θέλουν να εξειδικευτούν στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
 
Περιεχόμενο προγράμματος: Σύμφωνα με νομικό πλαίσιο : ΚΥΑ τ. Β΄ 6444/31.12.2021 Προϋποθέσεις και διαδικασία εγγραφής κτηματολογικών διαμεσολαβητών στο Μητρώο της περ. δ’ της παρ. 2 του άρθρου 6 του ν. 2664/1998 (Α’ 275) και το οποίο περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο την κατάρτιση των συμμετεχόντων σε θέματα που αφορούν ιδίως το εμπράγματο δίκαιο, τους ν. 2308/1995 και ν. 2664/1998, την εκπαίδευση σε τεχνικά ζητήματα που αφορούν την καταχώριση εγγραπτέων πράξεων στο Κτηματολόγιο και ιδίως στη διαδικασία και τις προϋποθέσεις διόρθωσης ανακριβούς πρώτης δήλωσης, και τη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο».